Tohle jednoduché barevné asijské jídlo oceníte i v těch nejhektičtějších pracovních dnech, je totiž hotové vcukuletu.
Suroviny
slunečnicový olej
1
PL
chilli paprička
1
ks
nasekaná
šalotka
2
ks
na tenké klínky
česnek
1
stroužek
nadrobno
mrkev
1
ks
velká, nahrubo
rýže vařená
250
g
basmati
krevety
150
g
loupané
kecap manis
1
PL
nebo sojová omáčka
koriandr čerstvý
na ozdobu
Na omeletu
vejce
2
ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
slunečnicový olej
1
PL
Postup
1
Na omeletu vejce rozšlehejte, osolte a ve velké pánvi na rozpáleném oleji z nich usmažte velkou tenkou omeletu. Srolujte ji a nakrájejte na proužky.
2
Ve woku rozehřejte olej a opékejte na něm chilli, šalotku, česnek a mrkev 3–4 minuty. Přidejte vařenou rýži a míchejte další 2 minuty. Vmíchejte krevety a už jen prohřejte. Přilijte kecap manis nebo sójovou omáčku a dobře promíchejte.
3
Rozložte na servírovací talíř a navrch rozložte proužky omelety. Posypte koriandrem a podávejte.