Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Indonéská smažená rýže s krevetami a omeletou
Nasi goreng
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Indonéská smažená rýže s krevetami a omeletou

3/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1414 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 137 g
Tuky 61 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jednoduché barevné asijské jídlo oceníte i v těch nejhektičtějších pracovních dnech, je totiž hotové vcukuletu. 

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
nasekaná
na tenké klínky
česnek 1 stroužek
nadrobno
mrkev 1 ks
velká, nahrubo
rýže vařená 250 g
basmati
krevety 150 g
loupané
kecap manis 1 PL
nebo sojová omáčka
koriandr čerstvý
na ozdobu
Na omeletu
vejce 2 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
slunečnicový olej 1 PL

Postup

1

Na omeletu vejce rozšlehejte, osolte a ve velké pánvi na rozpáleném oleji z nich usmažte velkou tenkou omeletu. Srolujte ji a nakrájejte na proužky.

2

Ve woku rozehřejte olej a opékejte na něm chilli, šalotku, česnek a mrkev 3–4 minuty. Přidejte vařenou rýži a míchejte další 2 minuty. Vmíchejte krevety a už jen prohřejte. Přilijte kecap manis nebo sójovou omáčku a dobře promíchejte.

3

Rozložte na servírovací talíř a navrch rozložte proužky omelety. Posypte koriandrem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín