Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Studená polévka s okurkou & avokádem

Studená polévka s okurkou & avokádem

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné pro asi 16 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3274 kcal
Bílkoviny 338 g
Sacharidy 101 g
Tuky 160 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večer ji podávejte s krevetkami jako rafinované pohoštění a ráno na ni do lednice posílejte ty, kteří budou potřebovat po silvestrovské noci vitaminovou vzpruhu.

Suroviny

limetová šťáva 3 PL
na drobno
jarní cibulka 1 ks
koriandr čerstvý 1 PL
nať
sůl
pepř
mletý
olivový olej 2 PL
krevety tygří 16 ks
česnek 2 stroužky
na drobno

Postup

1

V mixéru rozmixujte dohladka okurku, vypeckovaná avokáda, jogurt, šťávu z limety, chilli papričku, jarní cibulky, koriandr, 250 ml ledové vody, 1/2 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře. Ochutnejte a dosolte, případně vmixujte ještě chilli papričku, koriandr nebo polévku nařeďte trochou vody. Přelijte ji do velké mísy nebo džbánu a dejte ji chladit.

2

V pánvi na oleji krátce osmahněte krevety s česnekem. Polévku rozdělte do skleniček a do každé přidejte krevetu a/nebo snítku koriandru.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč