Studená polévka s okurkou & avokádem

Studená polévka s okurkou & avokádem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 30 minut Snadné pro asi 16 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3274 kcal
Bílkoviny 338 g
Cukr 101 g
Tuky 160 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večer ji podávejte s krevetkami jako rafinované pohoštění a ráno na ni do lednice posílejte ty, kteří budou potřebovat po silvestrovské noci vitaminovou vzpruhu.

Suroviny

okurka 1 ks
avokádo 4 ks
jogurt bílý 125 ml
limetová šťáva 3 PL
chilli paprička 1 ks
na drobno
jarní cibulka 1 ks
koriandr 1 PL
nať
sůl
pepř
mletý
olivový olej 2 PL
krevety tygří 16 ks
česnek 2 stroužky
na drobno

1V mixéru rozmixujte dohladka okurku, vypeckovaná avokáda, jogurt, šťávu z limety, chilli papričku, jarní cibulky, koriandr, 250 ml ledové vody, 1/2 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře. Ochutnejte a dosolte, případně vmixujte ještě chilli papričku, koriandr nebo polévku nařeďte trochou vody. Přelijte ji do velké mísy nebo džbánu a dejte ji chladit.

2V pánvi na oleji krátce osmahněte krevety s česnekem. Polévku rozdělte do skleniček a do každé přidejte krevetu a/nebo snítku koriandru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit