0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Studená polévka s okurkou & avokádem

Studená polévka s okurkou & avokádem

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné pro asi 16 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3274 kcal
Bílkoviny 338 g
Sacharidy 101 g
Tuky 160 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večer ji podávejte s krevetkami jako rafinované pohoštění a ráno na ni do lednice posílejte ty, kteří budou potřebovat po silvestrovské noci vitaminovou vzpruhu.

Suroviny

okurka 1 ks
avokádo 4 ks
jogurt bílý 125 ml
limetová šťáva 3 PL
chilli paprička 1 ks
na drobno
jarní cibulka 1 ks
koriandr 1 PL
nať
sůl
pepř
mletý
olivový olej 2 PL
krevety tygří 16 ks
česnek 2 stroužky
na drobno

1V mixéru rozmixujte dohladka okurku, vypeckovaná avokáda, jogurt, šťávu z limety, chilli papričku, jarní cibulky, koriandr, 250 ml ledové vody, 1/2 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře. Ochutnejte a dosolte, případně vmixujte ještě chilli papričku, koriandr nebo polévku nařeďte trochou vody. Přelijte ji do velké mísy nebo džbánu a dejte ji chladit.

2V pánvi na oleji krátce osmahněte krevety s česnekem. Polévku rozdělte do skleniček a do každé přidejte krevetu a/nebo snítku koriandru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit