Večer ji podávejte s krevetkami jako rafinované pohoštění a ráno na ni do lednice posílejte ty, kteří budou potřebovat po silvestrovské noci vitaminovou vzpruhu.
Suroviny
okurka
1
ks
avokádo
4
ks
jogurt bílý
125
ml
limetová šťáva
3
PL
chilli paprička
1
ks
na drobno
jarní cibulka
1
ks
koriandr čerstvý
1
PL
nať
sůl
pepř
mletý
olivový olej
2
PL
krevety tygří
16
ks
česnek
2
stroužky
na drobno
Postup
1
V mixéru rozmixujte dohladka okurku, vypeckovaná avokáda, jogurt, šťávu z limety, chilli papričku, jarní cibulky, koriandr, 250 ml ledové vody, 1/2 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře. Ochutnejte a dosolte, případně vmixujte ještě chilli papričku, koriandr nebo polévku nařeďte trochou vody. Přelijte ji do velké mísy nebo džbánu a dejte ji chladit.
2
V pánvi na oleji krátce osmahněte krevety s česnekem. Polévku rozdělte do skleniček a do každé přidejte krevetu a/nebo snítku koriandru.