Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do hodiny NA 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4181 kcal
Bílkoviny 64 g
Cukr 480 g
Tuky 217 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Všichni milovníci ovocných dezertů - pozor. Tuhle jablečnou buchtu byste si určitě neměli nechat ujít.

Suroviny

citron 1 ks
bio kvalita
jablka 4 ks
zbavená jádřinců, na měsíčky
máslo 200 g
změklé, + na vymazání formy
vanilkový cukr 1 ks
cukr 100 g
přírodní
vejce 3 ks
mléko 2 PL
lze nahradit tuzemským rumem
mouka pšeničná polohrubá 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
marcipán 100 g
na kostičky
mandle plátky
na posypání
mouka pšeničná hrubá
strouhanka
kokos strouhaný
lze nahradit mletými mandlemi

1 Z citronu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Nalijte ji do misky a ponořte do ní jablka. Předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte a vysypte pekáček o rozměrech asi 30 × 20 cm.

2 V robotu (nebo pomocí ručního elektrického šlehače) utřete do pěny máslo s vanilkovým i přírodním cukrem a citronovou kůrou. Pak přidávejte jedno po druhém vejce a vlijte mléko nebo rum. Mouku prosijte s práškem do pečiva, vmíchejte marcipán a přisypte k máslovo-vaječné hmotě. Důkladně promíchejte a těsto přesuňte do formy. Navrch položte jablka (při pečení se potopí) a posypte je mandlovými lupínky. Pečte 35 minut, zapíchnutá špejle by po vytažení měla zůstat čistá.

3 Upečenou buchtu nechte vychladnout v pekáčku, pak vyklopte a nakrájejte na řezy.

 

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit