0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečná buchta

Jablečná buchta

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3630 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 340 g
Tuky 228 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jablečná buchta je nenáročná na přípravu. Nejnáročnější částí bude očistit a nastrouhat jablka. Zbytek je už opravdu brnkačka. Zvládnete ji bez míchání těsta a bez bytečného nádobí.

Suroviny

jablko 4 ks
krupice 1 hrnek
vlašské ořechy 1 hrnek
cukr 0.5 hrnku
máslo 120 g

Postup

1

Jablka očistěte, zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubém struhadle.

2

V misce smíchejte krupici s nahrubo mletými ořechy nebo mandlemi a cukrem.

3

Menší hluboký pekáček nebo misku z jenského skla dobře vymazte povoleným máslem.

4

Na dno pekáče rovnoměrně vysypte asi třetinu sypké směsi. Na ni rozprostřete polovinu nastrouhaných jablek. Potom opět vrstvu sypké směsi, jablka a zakonťte zbytkem sypkýcy surovin.

5

Na vrch jablečné buchty po celém povrchu nakraďte asi na milimetr až dva tlusté plátky másla.

6

Buchtu dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 30-40 minut. Máslo roztaje a na povrchy buchty vytvoří s oslazenými ořechy sladkou karamelovou kůrku.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: Ivana

Apetit magazín

Víkendové menu: Pivo v hrnci i ve sklenici
  • Tipy redakce

Víkendové menu: Pivo v hrnci i ve sklenici

Vezměte pivo do kuchyně. Tato všestranná ingredience podpoří chuť pečeného masa a krásně se od něj odpíchne i sladký moučník. Víkend navíc přímo svádí k tomu, abychom si nějaký ten ‚kousek‘ dopřáli jen tak! ...
Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit