Jablečná buchta je nenáročná na přípravu. Nejnáročnější částí bude očistit a nastrouhat jablka. Zbytek je už opravdu brnkačka. Zvládnete ji bez míchání těsta a bez bytečného nádobí.
Suroviny
Postup
Jablka očistěte, zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubém struhadle.
V misce smíchejte krupici s nahrubo mletými ořechy nebo mandlemi a cukrem.
Menší hluboký pekáček nebo misku z jenského skla dobře vymazte povoleným máslem.
Na dno pekáče rovnoměrně vysypte asi třetinu sypké směsi. Na ni rozprostřete polovinu nastrouhaných jablek. Potom opět vrstvu sypké směsi, jablka a zakonťte zbytkem sypkýcy surovin.
Na vrch jablečné buchty po celém povrchu nakraďte asi na milimetr až dva tlusté plátky másla.
Buchtu dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 30-40 minut. Máslo roztaje a na povrchy buchty vytvoří s oslazenými ořechy sladkou karamelovou kůrku.
Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com