Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kakaová buchta s jablky a ořechy
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 73
Do hodiny Velmi snadné Na 1 formu o rozměrech 20 x 30 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10000 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 1200 g
Tuky 400 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kakaová buchta s jablky a vlašskými ořechy je neuvěřitelně jednoduchá a rychlá. Budete ji proto během podzimu a zimy péct určitě hned několikrát. Do těsta můžete vmíchat i rozinky, proslazené brusinky nebo si vyhrát s kořením. 

Suroviny

vejce 4 ks
jablko 750 g
na vymazání formy
olej 125 ml
kypřicí prášek do pečiva 8 g
sůl
na poprášení

Postup

1

Vejce a jogurt vyjměte z lednice předem, aby se ohřály na pokojovou teplotu. Oloupejte jablka a vykrojte jádřinec. Ovoce nakrájejte na malé kostičky. Vlašské ořechy rozdrťte v hmoždíři nebo nahrubo nasekejte. Troubu předehřejte na 170°C. Obdélníkovou formu nebo pekáč o rozměrech 20 x 30 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2

Vejce a cukr vyšlehejte. Smíchejte je s jogurtem a olejem. Vsypte suché ingredience, tedy mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, kakao, skořici a sůl. Míchejte, dokud se ingredience nespojí. Přidejte jablka a ořechy.

3

Těsto přendejte do připravené formy či pekáče. Stěrkou uhlaďte povrch. Vložte do předehřáté trouby na 50 minut. Pomocí špejle zkontrolujte, zda je buchta propečená. Pokud ji zapíchnete do buchty, měla by být po vytažení čistá a suchá, beze stop syrového těsta.

4

Vyjměte buchtu z trouby a nechte vychladnout ve formě. Před podáváním moučník poprašte moučkovým cukrem.

Recept a fotografie převzaty z mojegotowanie.pl

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč