Kakaová buchta s jablky a vlašskými ořechy je neuvěřitelně jednoduchá a rychlá. Budete ji proto během podzimu a zimy péct určitě hned několikrát. Do těsta můžete vmíchat i rozinky, proslazené brusinky nebo si vyhrát s kořením.
Suroviny
Postup
Vejce a jogurt vyjměte z lednice předem, aby se ohřály na pokojovou teplotu. Oloupejte jablka a vykrojte jádřinec. Ovoce nakrájejte na malé kostičky. Vlašské ořechy rozdrťte v hmoždíři nebo nahrubo nasekejte. Troubu předehřejte na 170°C. Obdélníkovou formu nebo pekáč o rozměrech 20 x 30 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
Vejce a cukr vyšlehejte. Smíchejte je s jogurtem a olejem. Vsypte suché ingredience, tedy mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, kakao, skořici a sůl. Míchejte, dokud se ingredience nespojí. Přidejte jablka a ořechy.
Těsto přendejte do připravené formy či pekáče. Stěrkou uhlaďte povrch. Vložte do předehřáté trouby na 50 minut. Pomocí špejle zkontrolujte, zda je buchta propečená. Pokud ji zapíchnete do buchty, měla by být po vytažení čistá a suchá, beze stop syrového těsta.
Vyjměte buchtu z trouby a nechte vychladnout ve formě. Před podáváním moučník poprašte moučkovým cukrem.
Recept a fotografie převzaty z mojegotowanie.pl