Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Obrácený jablečný koláč s karamelem

Nejběžnější české ovoce chutná skvěle jen tak, ale taky se báječně hodí na pečení. Jejich chuť se zjemní a vůně rozvine. Přimyslete si navíc karamel a dezert snů je na světě!

Vydání: 2015/9
Autor:
Hodnocení:
45 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč

Ingredience

    • 220g krupicového cukru
    • 3–4 šťavnatá jablka, zbavená jádřinců, oloupaná a nakrájená na 1cm plátky
    • 175g másla, změklého + na formu
    • 100g třtinového cukru
    • 200g karamelového salka
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 2 vejce
    • 175g hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku
    • 100g mletých mandlí
    • hustá smetana ke šlehání k podávání (40%)

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Vymažte dortovou formu o průměru 24cm a vyložte ji pečicím papírem včetně stěn. Zvnějšku formu obalte alobalem, aby vám z ní neunikal při pečení karamel.

2 Krupicový cukr dejte do rendlíku spolu se 2 lžícemi vody a pomalu zahřívejte do rozpuštění. Zvyšte plamen na střední a bez míchání zahřívejte, až vznikne jantarový karamel. Vlijte do připravené formy a nechte vychladnout. Na karamel rozložte ozdobně plátky jablek.

3 Máslo s třtinovým cukrem šlehejte, až zesvětlá a bude nadýchané. Přidejte karamelové salko a vanilku. Zašlehejte vejce, pečlivě jedno a po vstřebání druhé. Vmíchejte mouku s kypřicím práškem a mleté mandle a opatrně rozetřete do formy na jablka. Pečte 35–40 minut, až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Nechte chladnout 10 minut ve formě a pak vyklopte na servírovací talíř. Pokapejte karamelem z formy. Koláč podávejte teplý se smetanou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečný koláč s mascarpone

Jablkové řezy frangipane

Newyorská jablečná buchta s bourbonem

Jablková bábovka s ořechy

Koláč s jablečnými vlnkami

30x recepty z báječného podzimního ovoce

30 podzimních jablečných sladkostí

REKLAMA

Přidat komentář