Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Snadné Na 6 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3855 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 401 g
Tuky 189 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte roztomilé růžové dortíky s krémem. Báječný způsob, jak využít červnovou nadílku jahod.

Suroviny

vejce 6 ks
třtinový cukr 150 g
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt 1 ČL
rozpuštěné
jahodový či malinový
Na krém
jahody 200 g
rozmačkané s 1 lžičkou cukru
na ozdobu

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Formu 23 x 30 cm vyložte pečicím papírem.

2

Šlehejte vejce, cukr, špetku soli a vanilkový extrakt 8–10 minut na nejvyšší rychlost. Pak po částech zašlehejte mouku a máslo. Rozetřete do formy a pečte 25 minut.

3

Nechte vychladnout, pak vyklopte a sundejte papír. Z těsta vykrájejte 12 koleček. Každé vodorovně rozpulte a pokapejte likérem.

4

Bílek s cukrem dejte do ohnivzdorné misky a postavte nad hrnec s vroucí vodou. Šlehejte asi 5 minut, pak odstavte a šlehejte do vychladnutí na pevný sníh. Smetanu s vanilkovým cukrem ušlehejte dotuha a smíchejte se sněhem. Nakonec vmíchejte rozmačkané a scezené jahody s cukrem.

5

Krémem spojte vždy čtyři kolečka, abyste tak vytvořili šest dortíků. Potřete je po stranách a ozdobte celými jahodami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...