0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Snadné Na 6 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3855 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 401 g
Tuky 189 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte roztomilé růžové dortíky s krémem. Báječný způsob, jak využít červnovou nadílku jahod.

Suroviny

vejce 6 ks
třtinový cukr 150 g
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná hladká 125 g
máslo 3 PL
rozpuštěné
likér 2 PL
jahodový či malinový
Na krém
bílek 1 ks
krupicový cukr 50 g
smetana ke šlehání 250 ml
vanilkový cukr 1 bal
jahody 200 g
rozmačkané s 1 lžičkou cukru
jahody
na ozdobu

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Formu 23 x 30 cm vyložte pečicím papírem.

2

Šlehejte vejce, cukr, špetku soli a vanilkový extrakt 8–10 minut na nejvyšší rychlost. Pak po částech zašlehejte mouku a máslo. Rozetřete do formy a pečte 25 minut.

3

Nechte vychladnout, pak vyklopte a sundejte papír. Z těsta vykrájejte 12 koleček. Každé vodorovně rozpulte a pokapejte likérem.

4

Bílek s cukrem dejte do ohnivzdorné misky a postavte nad hrnec s vroucí vodou. Šlehejte asi 5 minut, pak odstavte a šlehejte do vychladnutí na pevný sníh. Smetanu s vanilkovým cukrem ušlehejte dotuha a smíchejte se sněhem. Nakonec vmíchejte rozmačkané a scezené jahody s cukrem.

5

Krémem spojte vždy čtyři kolečka, abyste tak vytvořili šest dortíků. Potřete je po stranách a ozdobte celými jahodami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit