Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Snadné Na 6 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3798 kcal
Bílkoviny 106 g
Cukr 401 g
Tuky 189 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte roztomilé růžové dortíky s krémem. Báječný způsob, jak využít červnovou nadílku jahod.

Suroviny

vejce 6 ks
třtinový cukr 150 g
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná hladká 125 g
máslo 3 PL
rozpuštěný
2 PL
jahodový likér či malinový
Na krém
bílek 1 ks
krupicový cukr 50 g
smetana ke šlehání 250 ml
vanilkový cukr 1
jahody 200 g
rozmačkané s 1 lžičkou cukru
jahody
na ozdobu

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Formu 23 x 30 cm vyložte pečicím papírem.

2 Šlehejte vejce, cukr, špetku soli a vanilkový extrakt 8–10 minut na nejvyšší rychlost. Pak po částech zašlehejte mouku a máslo. Rozetřete do formy a pečte 25 minut.

3 Nechte vychladnout, pak vyklopte a sundejte papír. Z těsta vykrájejte 12 koleček. Každé vodorovně rozpulte a pokapejte likérem.

4 Bílek s cukrem dejte do ohnivzdorné misky a postavte nad hrnec s vroucí vodou. Šlehejte asi 5 minut, pak odstavte a šlehejte do vychladnutí na pevný sníh. Smetanu s vanilkovým cukrem ušlehejte dotuha a smíchejte se sněhem. Nakonec vmíchejte rozmačkané a scezené jahody s cukrem.

5 Krémem spojte vždy čtyři kolečka, abyste tak vytvořili šest dortíků. Potřete je po stranách a ozdobte celými jahodami.

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit