Upečte roztomilé růžové dortíky s krémem. Báječný způsob, jak využít červnovou nadílku jahod.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 170 °C. Formu 23 x 30 cm vyložte pečicím papírem.
Šlehejte vejce, cukr, špetku soli a vanilkový extrakt 8–10 minut na nejvyšší rychlost. Pak po částech zašlehejte mouku a máslo. Rozetřete do formy a pečte 25 minut.
Nechte vychladnout, pak vyklopte a sundejte papír. Z těsta vykrájejte 12 koleček. Každé vodorovně rozpulte a pokapejte likérem.
Bílek s cukrem dejte do ohnivzdorné misky a postavte nad hrnec s vroucí vodou. Šlehejte asi 5 minut, pak odstavte a šlehejte do vychladnutí na pevný sníh. Smetanu s vanilkovým cukrem ušlehejte dotuha a smíchejte se sněhem. Nakonec vmíchejte rozmačkané a scezené jahody s cukrem.
Krémem spojte vždy čtyři kolečka, abyste tak vytvořili šest dortíků. Potřete je po stranách a ozdobte celými jahodami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 18 receptů na barevné dorty pro děti(18 receptů )
- Jahodové retro dezerty, které nikdy nevyjdou z módy: Vyzkoušejte jahodovou bábovku nebo roládu(24 receptů )
- 30x božské jahody, které si zamilujete(30 receptů )
- Jak si poradit s úrodou jahod aneb Nejlepší jahodové dorty a koláče nemusí zabrat moře času(24 receptů )