Co se skrývá uvnitř?
Suroviny
Postup
Na krém uvařte z mléka, cukru, vanilkového pudinkového prášku a vanilkového extraktu hustý pudink a za občasného míchání ho nechte vychladnout. Mezitím ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku. Vychladlý pudink prošlehejte a zlehka smíchejte se šlehačkou.
Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Vymažte a vysypte dvě dortové formy o průměru 20 cm.
Máslo a cukr v míse dobře rozšlehejte dokrémova. Pomalu jedno po druhém zašlehejte vejce. Poprašte moukou prosátou s práškem do pečiva a dobře promíchejte. Rozdělte těsto do dvou dortových forem a dejte péct na zhruba 20 minut dozlatova. Pokud korpus příliš vyběhl, jemně ho uprostřed stlačte. Upečené korpusy vyjměte a nechte chladnout 5 minut ve formě. Pak vyklopte obráceně na mřížku a nechte zcela vychladnout.
Dejte si 2–3 lžíce krému stranou. Potřete jeden korpus polovinou krému, poklaďte jahodami a zakryjte druhou polovinou krému. Přiklopte druhým korpusem a poprašte moučkovým cukrem. Zbylým krémem potřete boky a obalte v mandlových lupíncích. Ozdobte hrstí pokrájených jahod a poprašte moučkovým cukrem.
NĚCO NAVÍC
Příliš vysoké korpusy prořízněte ještě vodorovně napůl. Pak podle toho krém i jahody rozdělte na třetiny, aby vám vyšly na naplnění jednotlivých vrstev.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10 nejbáječnějších jahodových dortů(10 receptů )
- Nejen nostalgická vzpomínka na dětství: Dezerty s pudinkem pokaždé jinak(47 receptů )
- Jak si poradit s úrodou jahod aneb Nejlepší jahodové dorty a koláče nemusí zabrat moře času(24 receptů )
- Jahodové blaho aneb nejlepší recepty s jahodami: Připravte si koláč, nepečený cheesecake a další sezónní dezerty(42 receptů )