Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort s jahodami a smetanou

Dort s jahodami a smetanou

3.6/5 Počet hodnocení: 92
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5385 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 564 g
Tuky 297 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co se skrývá uvnitř?

Suroviny

máslo 200 g
změklé + na vymazání
vejce 4 ks
střední
+ na vysypání
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
na poprášení
Na krém
mléko 300 ml
vanilkový
vanilkový extrakt 1 ČL
jahody 300 g
omyté, odstopkované, přepůlené + hrst na ozdobení
mandle plátky 1 hrst
opražené

Postup

1

Na krém uvařte z mléka, cukru, vanilkového pudinkového prášku a vanilkového extraktu hustý pudink a za občasného míchání ho nechte vychladnout. Mezitím ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku. Vychladlý pudink prošlehejte a zlehka smíchejte se šlehačkou.

2

Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Vymažte a vysypte dvě dortové formy o průměru 20 cm.

3

Máslo a cukr v míse dobře rozšlehejte dokrémova. Pomalu jedno po druhém zašlehejte vejce. Poprašte moukou prosátou s práškem do pečiva a dobře promíchejte. Rozdělte těsto do dvou dortových forem a dejte péct na zhruba 20 minut dozlatova. Pokud korpus příliš vyběhl, jemně ho uprostřed stlačte. Upečené korpusy vyjměte a nechte chladnout 5 minut ve formě. Pak vyklopte obráceně na mřížku a nechte zcela vychladnout.

4

Dejte si 2–3 lžíce krému stranou. Potřete jeden korpus polovinou krému, poklaďte jahodami a zakryjte druhou polovinou krému. Přiklopte druhým korpusem a poprašte moučkovým cukrem. Zbylým krémem potřete boky a obalte v mandlových lupíncích. Ozdobte hrstí pokrájených jahod a poprašte moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Příliš vysoké korpusy prořízněte ještě vodorovně napůl. Pak podle toho krém i jahody rozdělte na třetiny, aby vám vyšly na naplnění jednotlivých vrstev.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč