
Jahody nikdy nevyjdou z módy, ani dobroty z nich. Tím jsme si jistí. Nejoblíbenější retro dezerty – jahody se šlehačkou, nepečený dort ze zakysané smetany s jahodami nebo pudink s jahodami do skleničky – patří mezi evergreeny. Jahodových šlágrů je však daleko víc!
Raz dva
Co je rychlejší než uvaření čaje? Rozmačkané jahody s cukrem. Tahle rychlá pochoutka hravě nahradí snídani i svačinku.
- Chuť jahod můžete vylepšit banánem, rebarborou, lžící rumu či jiného aromatického alkoholu a citronovou šťávou.
- Pokud přemýšlíte, k čemu mačkané jahody servírovat, vyzkoušejte je v kombinaci s čerstvým croissantem.

Nezapomenutelná snídaně
Čerstvé nakrájené jahody tvoří s kynutými lívanci neodolatelnou kombinaci, která vytáhne z postelí i ty největší lenivce. Těsto je třeba připravit alespoň 30 minut před smažením, aby stihlo vykynout, práci si můžete usnadnit večerní přípravou.
- Jahodové lívance můžete vylepšit domácí šlehačkou, vanilkovým crème fraîche, bazalkou, sněhovými pusinkami či jahodovým sirupem.

Bublaninový evergreen
Připravovala bublaninu vaše maminka či babička v remosce a vy máte pocit, že její chuti se už žádná nevyrovná? Vyzkoušejte naše recepty na jahodové bublaniny a uvidíte sami, jak rychle vás jejich chuť vrátí o pár desítek let zpátky.
- Aby všechny jahody neklesly, doporučujeme jich polovinu odebrat a do těsta přisypat až po deseti minutách pečení.

Jahodové osvěžení
Máte-li chuť na rychlé osvěžení jako z mléčného baru, připravte si poctivý jahodový koktejl. V tradiční verzi nechybí plnotučné mléko, i to však lze nahradit rostlinnými alternativami. Chuť nápoje vylepší čerstvé bylinky, zmrzlina i kapka něčeho ostřejšího.
Zdroje informací: Apetit
Recepty























