Jahodové retro dezerty

Jahodové retro dezerty

Raz dva

Co je rychlejší než uvaření čaje? Rozmačkané jahody s cukrem. Tahle rychlá pochoutka hravě nahradí snídani i svačinku. Chuť jahod můžete vylepšit zralým banánem, rebarborou, lžící rumu či jiného aromatického alkoholu a citronovou šťávou. Pokud přemýšlíte, k čemu mačkané jahody servírovat, vyzkoušejte je v kombinaci s čerstvým croissantem.

Nezapomenutelná snídaně

Čerstvé nakrájené jahody tvoří s kynutými lívanci neodolatelnou kombinaci, která vytáhne z postelí i ty největší lenivce. Těsto je třeba připravit alespoň 30 minut před smažením, aby stihlo vykynout, práci si můžete usnadnit večerní přípravou. Jahodové lívance můžete vylepšit domácí šlehačkou, vanilkovým crème fraîche, bazalkou, sněhovými pusinkami či jahodovým sirupem.

Kynuté lívance s jahodami a šlehačkou

Více

Bublaninový evergreen

Připravovala bublaninu vaše maminka či babička v termosce a vy máte pocit, že její chuti se už žádná nevyrovná? Vyzkoušejte naše recepty na jahodové bublaniny a uvidíte sami, jak rychle vás jejich chuť vrátí o pár desítek let zpátky. Aby vám všechny jahody neklesly, doporučujeme jich polovinu odebrat a do těsta přisypat až po deseti minutách pečení.

Jahodová bublanina

Více

Jahodové osvěžení

Máte-li chuť na rychlé osvěžení jako z mléčného baru, připravte si poctivý jahodový koktejl. V tradiční verzi nechybí plnotučné mléko, i to však lze nahradit rostlinnými alternativami. Chuť nápoje vylepší čerstvé bylinky, zmrzlina i kapka něčeho ostřejšího.

Jak na nejlepší jahodový koktejl?

Více

Další chutné jahodové retro dezerty jsme vám připravili v receptech pod článkem.

Obchod Apetit