Jahody s cukrem
Do 10 minut
Jahody nikdy nevyjdou z módy, ani dobroty z nich. Tím jsme si jistí. Nejoblíbenější retro dezerty – jahody se šlehačkou, nepečený dort ze zakysané smetany s jahodami nebo pudink s jahodami do skleničky – patří mezi evergreeny. Jahodových šlágrů je však daleko víc!
Co je rychlejší než uvaření čaje? Rozmačkané jahody s cukrem. Tahle rychlá pochoutka hravě nahradí snídani i svačinku.
Čerstvé nakrájené jahody tvoří s kynutými lívanci neodolatelnou kombinaci, která vytáhne z postelí i ty největší lenivce. Těsto je třeba připravit alespoň 30 minut před smažením, aby stihlo vykynout, práci si můžete usnadnit večerní přípravou.
Připravovala bublaninu vaše maminka či babička v remosce a vy máte pocit, že její chuti se už žádná nevyrovná? Vyzkoušejte naše recepty na jahodové bublaniny a uvidíte sami, jak rychle vás jejich chuť vrátí o pár desítek let zpátky.
Máte-li chuť na rychlé osvěžení jako z mléčného baru, připravte si poctivý jahodový koktejl. V tradiční verzi nechybí plnotučné mléko, i to však lze nahradit rostlinnými alternativami. Chuť nápoje vylepší čerstvé bylinky, zmrzlina i kapka něčeho ostřejšího.
Zdroje informací: Apetit