Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do 30 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 668 kcal
Bílkoviny 11 g
Cukr 13 g
Tuky 54 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Díky troše alkoholu a jalovcovým kuličkám získá zelí mimořádný šmrnc. Podle našeho postupu zůstane příjemně křupavé, žádná mazlavá kaše. A omáčka je jako samet...

Suroviny

2 ČL
jalovcové kuličky
gin 3 PL
mléko 100 ml
plnotučné
zelí bílé 1
očištěné
1 ks
pór velký, očištěný
máslo 50 g
1 ČL
bujonové granule nebo čtvrt kostky, rozdrobené
krémový sýr 6 PL
lze nahradit lučinou
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Jalovec rozdrťte, v hrnci spolu s ginem a mlékem přiveďte k varu a za občasného promíchání nechte tři minuty probublávat. Sejměte z ohně, osolte a opepřete.

2. Zelí pokrájejte na osminy, odstraňte tvrdý košťál a nakrájejte je najemno. Pórek podélně rozkrojte a nakrájejte na centimetrové kousky. Zelí i pórek vsypte na cedník, propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.

3. Ve velkém širokém kastrolu rozpusťte máslo, vsypte zelí s pórkem, posypte bujonem, osolte a opepřete. Důkladně zamíchejte, přikryjte a duste na středním ohni. Každé dvě minuty promíchejte; po třetím promíchání už nepřikrývejte a vše povařte ještě čtyři až šest minut, abyste odpařili šťávu, kterou zelí pustí. Odstavte.

4. Jalovcové mléko prohřejte (nevařte!) a přimíchejte do něj žervé. Hojně opepřete, promíchejte, přelijte přes zelí, znovu promíchejte a podávejte.

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit