Co k dobré pečeni? Samozřejmě dobré zelí.
Suroviny
zelí červené
1
ks
nakrouhané
jablko
1
ks
nastrouhané nahrubo
cibule červená
1
ks
na plátky
jablečný ocet
2
PL
lze nahradit balzamikovým
třtinový cukr
3
PL
chlebové koření
2
ČL
obsahuje kmín, koriandr, fenykl a anýz
máslo
100
g
Postup
1
Troubu předehřejte na 150 °C. Do ohnivzdorné zapékací nádoby s víkem dejte všechny přísady, postavte na sporák a míchejte asi pět minut, až se máslo rozpustí a všechno dobřepromísí.
2
Přiklopte, dejte do trouby a pečte necelé dvě hodiny. Před podáváním osolte, případně dolaďte octem či cukrem.
NĚCO NAVÍC
Koření na chleba z dm drogerie Brot Gewürz Alnatura obsahuje kmín, koriandr, fenykl a anýz. Chlebová koření koupíte i ve zdravých výživách a bioobchodech či v e-shopu Koření od Antonína.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Svatomartinské menu: Jídla nejen k mladému vínu(4 recepty )