Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Červené zelí dušené v troubě

Červené zelí dušené v troubě

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1065 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 75 g
Tuky 83 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co k dobré pečeni? Samozřejmě dobré zelí.

Suroviny

nakrouhané
nastrouhané nahrubo
na plátky
jablečný ocet 2 PL
lze nahradit balzamikovým
třtinový cukr 3 PL
chlebové koření 2 ČL
obsahuje kmín, koriandr, fenykl a anýz
máslo 100 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 °C. Do ohnivzdorné zapékací nádoby s víkem dejte všechny přísady, postavte na sporák a míchejte asi pět minut, až se máslo rozpustí a všechno dobřepromísí.

2

Přiklopte, dejte do trouby a pečte necelé dvě hodiny. Před podáváním osolte, případně dolaďte octem či cukrem.

NĚCO NAVÍC
Koření na chleba z dm drogerie Brot Gewürz Alnatura obsahuje kmín, koriandr, fenykl a anýz. Chlebová koření koupíte i ve zdravých výživách a bioobchodech či v e-shopu Koření od Antonína.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...