0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červené zelí dušené v troubě

Červené zelí dušené v troubě

4.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1065 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 75 g
Tuky 83 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co k dobré pečeni? Samozřejmě dobré zelí.

Suroviny

zelí červené 1 ks
nakrouhané
jablko 1 ks
nastrouhané nahrubo
cibule červená 1 ks
na plátky
jablečný ocet 2 PL
lze nahradit balzamikovým
třtinový cukr 3 PL
chlebové koření 2 ČL
obsahuje kmín, koriandr, fenykl a anýz
máslo 100 g

1 Troubu předehřejte na 150 °C. Do ohnivzdorné zapékací nádoby s víkem dejte všechny přísady, postavte na sporák a míchejte asi pět minut, až se máslo rozpustí a všechno dobřepromísí. Přiklopte, dejte do trouby a pečte necelé dvě hodiny. Před podáváním osolte, případně dolaďte octem či cukrem.

NĚCO NAVÍC
Koření na chleba z dm drogerie Brot Gewürz Alnatura obsahuje kmín, koriandr, fenykl a anýz. Chlebová koření koupíte i ve zdravých výživách a bioobchodech či v e-shopu Koření od Antonína.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit