Dušené červené zelí s řepou

Dušené červené zelí s řepou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1178 kcal
Bílkoviny 17 g
Cukr 173 g
Tuky 43 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte dokonalou přílohu k masu nebo karbanátkům všeho druhu? Dál už hledat nemusíte, právě jste ji našli!

Suroviny

zelí červené 1 hlava
máslo 50 g
badyán 2 hvězdičky
skořice 2 svitky
cibule 1 ks
červená řepa 5 ks
syrová, na kolečka
cukr 3 PL
vinný ocet červený 100 ml
pomeranč 1 ks
kůra a šťáva
jablka 2 ks
na plátky
křen 6 PL
nastrouhaný
petrželka hrst
nasekaná
sůl
pepř

1 Začněte zelím
Odstraňte vnější listy a rozkrojte hlávku na čtvrtky. Ty nakrájejte hodně najemno. Máslo rozehřejte v kastrolu, aby začalo pěnit. Přidejte badyán i skořici a nechte ještě chvilku pěnit. Vsypte pokrájenou cibuli, řepu a zelí, posypte cukrem a přelijte octem i pomerančovou šťávou. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté zakryjte a na mírném plameni vše duste asi tři čtvrtě hodiny. Občas promíchejte.
 

2 Nechte chuti pracovat
Do zelí přimíchejte jablka a duste ještě další tři čtvrtě hodiny, až bude vše pěkně měkké. Nakonec do zelí vmíchejte polovinu křenu a přesuňte na servírovací mísu. Zbylý křen promíchejte s petrželkou a pomerančovou kůrou a touto směsí zelí před podáváním posypte.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit