Hledáte dokonalou přílohu k masu nebo karbanátkům všeho druhu? Dál už hledat nemusíte, právě jste ji našli!
Suroviny
Postup
Začněte zelím
Odstraňte vnější listy a rozkrojte hlávku na čtvrtky. Ty nakrájejte hodně najemno. Máslo rozehřejte v kastrolu, aby začalo pěnit. Přidejte badyán i skořici a nechte ještě chvilku pěnit.
Vsypte pokrájenou cibuli, řepu a zelí, posypte cukrem a přelijte octem i pomerančovou šťávou. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté zakryjte a na mírném plameni vše duste asi tři čtvrtě hodiny. Občas promíchejte.
Nechte chuti pracovat
Do zelí přimíchejte jablka a duste ještě další tři čtvrtě hodiny, až bude vše pěkně měkké. Nakonec do zelí vmíchejte polovinu křenu a přesuňte na servírovací mísu.
Zbylý křen promíchejte s petrželkou a pomerančovou kůrou a touto směsí zelí před podáváním posypte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Podzimní zelenina, která nikoho nenechá chladným(16 receptů )
- Červená řepa: 44 luxusních receptů, které vás zahřejí(44 receptů )