Dušené červené zelí s řepou

Dušené červené zelí s řepou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1178 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 173 g
Tuky 43 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte dokonalou přílohu k masu nebo karbanátkům všeho druhu? Dál už hledat nemusíte, právě jste ji našli!

Suroviny

zelí červené 1 hlava
máslo 50 g
badyán 2 hvězdičky
skořice 2 svitky
cibule 1 ks
červená řepa 5 ks
syrová, na kolečka
cukr 3 PL
vinný ocet červený 100 ml
pomeranč 1 ks
kůra a šťáva
jablka 2 ks
na plátky
křen 6 PL
nastrouhaný
petrželka hrst
nasekaná
sůl
pepř

1 Začněte zelím
Odstraňte vnější listy a rozkrojte hlávku na čtvrtky. Ty nakrájejte hodně najemno. Máslo rozehřejte v kastrolu, aby začalo pěnit. Přidejte badyán i skořici a nechte ještě chvilku pěnit. Vsypte pokrájenou cibuli, řepu a zelí, posypte cukrem a přelijte octem i pomerančovou šťávou. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté zakryjte a na mírném plameni vše duste asi tři čtvrtě hodiny. Občas promíchejte.
 

2 Nechte chuti pracovat
Do zelí přimíchejte jablka a duste ještě další tři čtvrtě hodiny, až bude vše pěkně měkké. Nakonec do zelí vmíchejte polovinu křenu a přesuňte na servírovací mísu. Zbylý křen promíchejte s petrželkou a pomerančovou kůrou a touto směsí zelí před podáváním posypte.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit