0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dušené červené zelí s řepou

Dušené červené zelí s řepou

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1178 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 173 g
Tuky 43 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte dokonalou přílohu k masu nebo karbanátkům všeho druhu? Dál už hledat nemusíte, právě jste ji našli!

Suroviny

máslo 50 g
badyán 2 hvězdičky
skořice 2 svitky
cibule 1 ks
syrová, na kolečka
cukr 3 PL
vinný ocet červený 100 ml
kůra a šťáva
na plátky
křen 6 PL
nastrouhaný
petrželka hrst
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Začněte zelím
Odstraňte vnější listy a rozkrojte hlávku na čtvrtky. Ty nakrájejte hodně najemno. Máslo rozehřejte v kastrolu, aby začalo pěnit. Přidejte badyán i skořici a nechte ještě chvilku pěnit.

2

Vsypte pokrájenou cibuli, řepu a zelí, posypte cukrem a přelijte octem i pomerančovou šťávou. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté zakryjte a na mírném plameni vše duste asi tři čtvrtě hodiny. Občas promíchejte.

3

Nechte chuti pracovat
Do zelí přimíchejte jablka a duste ještě další tři čtvrtě hodiny, až bude vše pěkně měkké. Nakonec do zelí vmíchejte polovinu křenu a přesuňte na servírovací mísu.

4

Zbylý křen promíchejte s petrželkou a pomerančovou kůrou a touto směsí zelí před podáváním posypte.

Související články

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...