Punč s lesním ovocem

Punč s lesním ovocem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1160 kcal
Bílkoviny 3 g
Cukr 121 g
Tuky 0 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

To, zda ovoce zalijete sladším, či sušším šumivým vínem, záleží jednak na vaší chuti, jednak na vyzrálosti a šťavnatosti plodů.

Suroviny

jahody 250 g
očištěné a na plátky
borůvky 150 g
očištěné
maliny 120 g
očištěné
broskve 1 ks
nebo nektarinka, na tenké měsíčky
meduňka hrst
čerstvé listy
broskvovice 185 ml
nebo meruňkové, třešňové
víno šumivé 750 ml
růžové vychlazené

1 Všechno ovoce vložte do skleněného džbánu nebo mísy, přidejte listy meduňky a zalijte destilátem. Překryjte fólií a nechte hodinu stát v lednici. Potom dolijte dobře vychlazeným sektem, případně ledem a podávejte.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit