0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Punč s lesním ovocem

Punč s lesním ovocem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1160 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 121 g
Tuky 0 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

To, zda ovoce zalijete sladším, či sušším šumivým vínem, záleží jednak na vaší chuti, jednak na vyzrálosti a šťavnatosti plodů.

Suroviny

jahody 250 g
očištěné a na plátky
borůvky 150 g
očištěné
maliny 120 g
očištěné
broskve 1 ks
nebo nektarinka, na tenké měsíčky
meduňka hrst
čerstvé listy
broskvovice 185 ml
nebo meruňkové, třešňové
víno šumivé 750 ml
růžové vychlazené

1Všechno ovoce vložte do skleněného džbánu nebo mísy, přidejte listy meduňky a zalijte destilátem. Překryjte fólií a nechte hodinu stát v lednici.

2Dolijte dobře vychlazeným sektem, případně ledem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit