Punč s lesním ovocem

Punč s lesním ovocem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1160 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 121 g
Tuky 0 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

To, zda ovoce zalijete sladším, či sušším šumivým vínem, záleží jednak na vaší chuti, jednak na vyzrálosti a šťavnatosti plodů.

Suroviny

jahody 250 g
očištěné a na plátky
borůvky 150 g
očištěné
maliny 120 g
očištěné
broskve 1 ks
nebo nektarinka, na tenké měsíčky
meduňka hrst
čerstvé listy
broskvovice 185 ml
nebo meruňkové, třešňové
víno šumivé 750 ml
růžové vychlazené

1Všechno ovoce vložte do skleněného džbánu nebo mísy, přidejte listy meduňky a zalijte destilátem. Překryjte fólií a nechte hodinu stát v lednici.

2Dolijte dobře vychlazeným sektem, případně ledem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit