Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dětský punč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 108
Do 20 minut Velmi snadné Na 2,5 l

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3724 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 607 g
Tuky 115 g
Vláknina 209 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až vám budou během oslav či zimních radovánek děti závidět popíjení sladkého horkého drinku s alkoholem, připravte si s nimi dětský punč. Recept na dětský punč je jednoduchý – stačí ovoce, dobrý čaj, ovocný džus a trochu voňavého koření. 

Suroviny

čaj 4 ks
sáčky
hroznový
rozinky 1 ČL
svitky na ozdobu
hnědý cukr 2 PL
na dochucení

Postup

1

Omyté ovoce nakrájejte na úhledné kousky, případně na kolečka. Jablka zbavte jádřinců, naopak slupky neloupejte, dodají punči hezkou červenou barvu a chuť. (Hrušky se pro tento účel moc nehodí – rychle se rozvaří a punč zakalí.)

2

V hrnci přiveďte džus k varu . Pak do něj přihoďte čaj a přilijte dva litry vroucí vody; nejlépe přímo z varné konvice. Celou dobu udržujte tekutinu horkou, ale ne vroucí. (Pro dospělé můžete čaj a horkou vodu nahradit červeným vínem.)

3

Přidejte ovoce, propláchnuté rozinky, koření a cukr. Plamen udržujte na minimu, aby punč nezačal vřít. Zahřívejte pár minut. Až ovoce trochu změkne, sejměte hrnec z ohně a nechte punč mírně zchladnout.

4

Vyjměte koření a nápoj dochuťte medem a citronovou šťávou. Podávejte ozdobené svitkem skořice a/nebo skrojkem pomeranče.

NĚCO NAVÍC

  • Z džusů můžete použít třeba brusinkový, černorybízový nebo jablečný.
  • Koření, které do punče nasypete, si důkladně spočítejte. Budete si pak jisti, že jste vylovili opravdu vše.
  • Hnědý cukr, ať řepný, nebo třtinový, seženete v mnoha různých kvalitách – od obarveného bílého až po temně hnědou hroudu cukru muscovado.  
  • Při nachlazení přidejte do nálevu zázvor – dá punči říz a postaví na nohy. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...