0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Japonský cheesecake
ZDROJ: Brigitte Sporrer/ Einfach backen
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3664 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 224 g
Tuky 247 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na japonský cheesecake si získá oblíbu u celé rodiny. Nebesky nadýchaný dort z čerstvého krémového sýra a smetany je tak lahodný! Citronová šťáva mu dodá svěží říz.

Suroviny

krémový sýr 400 g
krupicový cukr 150 g
vejce 7 ks
velikosti M
máslo 70 g
změklé
smetana ke šlehání 200 g
citronová štáva 1 PL
mouka pšeničná hladká 80 g
sůl 1 špetka
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Dva pruhy alobalu položte křížem. Na překryv položte otevírací dortovou formu o průměru 24 cm a důkladně přitiskněte alobal po celém obvodu formy. Předehřejte troubu na 150°C (horní/spodní ohřev). Na prostřední příčku trouby umístěte hluboký plech a naplňte jej vodou do výšky přibližně 3 cm.

Japonský cheesecake krok 1
ZDROJ: Einfach backen
2

Smíchejte krémový sýr s 50 g cukru dohladka. Oddělte vejce a bílky dejte stranou do mísy. Do sýrové směsi přidejte žloutky a změklé máslo a vyšlehejte dohladka. Přidejte smetanu a citronovou šťávu. Vmíchejte mouku.

Japonský cheesecake krok 2
ZDROJ: Einfach backen
3

Bílky vyšlehejte se zbývajícím cukrem a špetkou soli do pevného sněhu. Poté sníh opatrně zapracujte do těsta. Těsto nalijte do formy.

4

Vložte formu do vodní lázně a pečte v předehřáté troubě 50 minut. Po uplynutí doby pečení snižte teplotu trouby na 130°C a koláč pečte dalších 30 minut.

5

Vypněte troubu a nechte v ní koláč asi 15 minut. Poté jej vyjměte a nechte 2–3 hodiny zcela vychladnout na mřížce. Podle chuti posypte moučkovým cukrem a podávejte. 

NĚCO NAVÍC
Vodní lázeň je pro tento cheesecake obzvlášť důležitá. Zajišťuje rovnoměrný ohřev během pečení. Díky tomu bude koláč krásně krémový a nadýchaný.

Fotografie a recept převzaty z Einfach backen.

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit