Tahle marmeláda má nádherně purpurovou barvu, voní létem a nezabere moc času.
Suroviny
Postup
1
Třešně dejte do dostatečně velkého hrnce, zalijte je 150 ml vody a přiveďte k varu. Vařte čtvrt hodiny, občas promíchejte a nechte ovoce úplně změknout. Přisypte cukr, přidejte citronovou šťávu a brandy a přiveďte k varu.
2
Povařte 15 minut, až se třešně rozpadají a šťáva začne houstnout. Měla by být krásně hladká a tmavě purpurová.
3
Horkou marmeládou naplňte sterilizované sklenice a uzavřete.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dezerty z třešní nejen pro letní dny(40 receptů)
- 14x šťavnaté třešně(14 receptů)
- Meruňkového džemu už máte dost? Vyberte si z 26 originálních receptů na zavařeniny(26 receptů)