Jednoduchá třešňová marmeláda

Jednoduchá třešňová marmeláda

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (94)
Do hodiny Snadné Na tři 450ml sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2739 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 623 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle marmeláda má nádherně purpurovou barvu, voní létem a nezabere moc času.

Suroviny

třešně 1 kg
nebo višně, bez pecek
želírovací cukr 500 g
2 : 1
citronová štáva 3 PL
brandy 4 PL

1Třešně dejte do dostatečně velkého hrnce, zalijte je 150 ml vody a přiveďte k varu. Vařte čtvrt hodiny, občas promíchejte a nechte ovoce úplně změknout. Přisypte cukr, přidejte citronovou šťávu a brandy a přiveďte k varu.

2Povařte 15 minut, až se třešně rozpadají a šťáva začne houstnout. Měla by být krásně hladká a tmavě purpurová.

3Horkou marmeládou naplňte sterilizované sklenice a uzavřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit