Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduchá třešňová marmeláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 138
Do hodiny Snadné Na tři 450ml sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2739 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 623 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle jednoduchá třešňová marmeláda má nádherně purpurovou barvu, voní létem a nezabere moc času. Použijte ji jako náplň do sladkých taštiček, palačinek nebo jiných ovocných moučníků. Udělejte si v létě zásobu na zimu, uvidíte, že domácí zavařeniny mají své kouzlo.

Suroviny

nebo višně, bez pecek
želírovací cukr 500 g
2 : 1
z 1/2 citronu

Postup

1

Třešně dejte do dostatečně velkého hrnce, zalijte je 150 ml vody a přiveďte k varu. Vařte čtvrt hodiny, občas promíchejte a nechte ovoce úplně změknout. Přisypte cukr, přidejte citronovou šťávu a brandy a přiveďte k varu.

2

Povařte 15 minut, až se třešně rozpadají a šťáva začne houstnout. Měla by být krásně hladká a tmavě purpurová.

3

Horkou marmeládou naplňte sterilizované sklenice a uzavřete.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín