Višně jsme osladili novinkou letošního léta, agávovým sirupem, a o správnou konzistenci se postaral agar. Dokonalé!
Postup
Višně operte, vypeckujte a nasypte do širšího nízkého kastrůlku. Podlijte třemi lžícemi vody, posypte trochou soli a na mírném ohni vařte asi půl hodiny – višně postupně pustí šťávu, změknou a asi polovina tekutiny se odpaří.
Jakmile je směs hustá, přidejte agávový sirup; záleží na vaší chuti a na kyselosti ovoce. Buďte přitom opatrní a raději ochutnávejte: agávový sirup je velmi sladký!
Podle návodu na obalu rozpusťte jednu nebo dvě lžičky agaru v několika lžících vody a dvě minuty povařte.
Přidejte k višním a ještě minutu až dvě povařte. Hotovou marmeládou naplňte skleničky, zavíčkujte je a dvacet minut zavařujte v zavařovacím hrnci při 80 stupních.
Komentáře