Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Více než hodinu 2 skleničky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 808 kcal
Bílkoviny 11 g
Cukr 165 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Višně jsme osladili novinkou letošního léta, agávovým sirupem, a o správnou konzistenci se postaral agar. Dokonalé!

Suroviny

višně 1 kg
sůl
agávový sirup 50 ml
želé dortové 1 ČL
1.  Višně operte, vypeckujte a nasypte do širšího nízkého kastrůlku. Podlijte třemi lžícemi vody, posypte trochou soli a na mírném ohni vařte asi půl hodiny – višně postupně pustí šťávu, změknou a asi polovina tekutiny se odpaří. Jakmile je směs hustá, přidejte agávový sirup; záleží na vaší chuti a na  kyselosti ovoce. Buďte přitom opatrní a raději ochutnávejte: agávový sirup je velmi sladký!

2.  Podle návodu na obalu rozpusťte jednu nebo dvě lžičky agaru v několika lžících vody a dvě minuty povařte. Přidejte k višním a ještě minutu až dvě povařte. Hotovou marmeládou naplňte skleničky, zavíčkujte je a dvacet minut zavařujte v zavařovacím hrnci při 80 stupních.

Komentáře

Anonym

Prosím Vás Agar,seženu kde?

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit