Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2044 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 226 g
Tuky 110 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není to sice marmeláda v pravém slova smyslu, přesto si ji hned zamilujete. V lednici vydrží až 3 dny... když jí odoláte, výborná je totiž i na toustu spolu se sýrem s modrou plísní.

Suroviny

jablko 450 g
např. Rubinette
třtinový cukr 80 g
z jednoho citronu
nahrubo nasekané
lívance při podávání
z jednoho citronu
vanilková zmrzlina
k podávání

Postup

1

Jablka zbavte jádřinců, loupat je nemusíte. Rozkrájejte je na čtvrtky a ty pak ještě rozpulte napříč. V hrnci rozpusťte máslo, vsypte jablka, cukr, citronovou kůru a šťávu a bobkový list. Zlehka promíchejte a přiklopené zvolna duste asi 10 minut, až jablka změknou.

Sejměte pokličku a zesilte oheň. Vařte dalších pět minut tak, aby se šťáva odpařila na sirup. Vyjměte bobkový list, přilijte brandy a nechte mírně zchladnout; potom vmíchejte vlašské ořechy. Marmeládu můžete podávat ještě teplou, výborná je s lívanci a s vanilkovou zmrzlinou. V chladničce vydrží 3 dny.

NĚCO NAVÍC: Jablečnou marmeládu můžete podávat také na toustu spolu se sýrem s modrou plísní.

Apetit magazín