Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduchý Eton mess
Eton mess
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jednoduchý Eton mess

5/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Na 6 pohárů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2155 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 164 g
Tuky 149 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chtějí vaši nejmenší mamince nebo tatínkovi připravit sladké překvapení? Pohár plný křehkých pusinek, nadýchané šlehačky a voňavých jahod je to pravé. Děti mohou snadno rozetřít sníh na připravený plech a poté vám pomáhat s odměřováním, mícháním a vrstvením surovin do skleniček. Větším dětem už můžete asistovat zpovzdálí.

Související recepty

Suroviny

jahody 500 g
nakrájené na větší kousky + pár hezkých na poloviny či plátky

Postup

1

Troubu vyhřejte na 120°C a velký plech vyložte pečicím papírem. Bílky šlehejte do pevných špiček a pak ve třech dávkách zašlehejte cukr. Vždy vyčkejte, až je předchozí dávka dokonale zapracovaná. Pokud pečete s dětmi, nechte je lžící naklást kopečky sněhu na plech. Nebo můžete sněhem naplnit cukrářský sáček a vytvořit špičky či věnečky. Pusinky ovšem budete lámat, takže tvar není až tak podstatný (pokud tedy nechcete nějaké použít v celku na ozdobu). Pečte zhruba 75 minut, nebo dokud nejsou pusinky dokonale suché a pevné a jdou snadno sloupnout z papíru. Přesná doba pečení závisí na velikosti pusinek. Nechte vychladnout.

2

Třetinu jahod rozmačkejte. Pusinky nahrubo nalámejte a 3/4 z nich promíchejte s rozmačkanými jahodami a se zbytkem nakrájeného ovoce. Smetanu vyšlehejte dotuha. Do sklenic vrstvěte střídavě jahody s pusinkami a šlehačku a na závěr posypte zbytkem nalámaných pusinek a ozdobte půlkami jahod. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pusinky můžete použít i kupované. Příprava pohárů pak bude ještě jednodušší.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/5

Apetit magazín

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum
  • Zajímavosti

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum

Fenomén dubajské čokolády vám určitě neunikl a možná jste si ji dokonce zkusili připravit doma. Pravděpodobně vám v lednici zbyla sezamová pasta tahini a teď přemýšlíte, co s ní. Rádi vám poradíme, jak ji využít! Je to nečekaně všestranná...