Malinový Eton mess
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Na 4 poháry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1842 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 196 g
Tuky 101 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální anglický dezert, pojmenovaný podle Eton College, kde se podává při tradičním zápasu v kriketu, je s jahodami, naše malinová verze je ale taky úžasná!

Suroviny

maliny 300 g
čerstvé nebo mražené (rozmrzlé a scezené)
moučkový cukr 1 PL
lze vynechat
smetana ke šlehání 300 ml
33–40%
vanilkový lusk 0.25 ks
semínka vyškrábnutá
maliny
čerstvé, na ozdobu
Na sněhové pusinky
bílek 2 ks
krupicový cukr 125 g

1 Troubu předehřejte na 100°C. Plech s nižším okrajem vyložte pečicím papírem. Do čisté mísy dejte bílky a cukr. Ručně šlehejte nad vodní lázní, dokud se cukr zcela nerozpustí. Sejměte mísu z hrnce a sníh došlehejte v robotu nebo ručním šlehačem – nejlépe na střední výkon 6–8 minut. Sníh musí během šlehání zchladnout na pokojovou teplotu, být krásně lesklý a při vytažení metly tvořit pevné špičky. Sněhem naplňte cukrářský sáček s otevřenou špičkou s ostrými zuby a na plech stříkejte pusinky. Plech vložte do trouby a sušte 2 hodiny. Poté je nechte zcela vychladnout.

2 Maliny rozmačkejte, a pokud chcete, přepasírujte je přes jemné síto a oslaďte. Smetanu vyšlehejte dotuha a vmíchejte do ní vanilku.

3 Do poháru postupně vrstvěte malinové pyré, pusinky (nejlepší jsou nalámané, ty pěkné si nechte na ozdobu) a vanilkovou šlehačku. Pohár zakončete šlehačkou, nejhezčí pusinkou a čerstvými malinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Komentáře

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit