Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Borůvkový trifle s pusinkami

Jiný slavný britský dezert z pusinek a jahod – Eton mess jsme proměnili v lahodný trifle. Je tak lehký, že si ani nevšimnete, že jste ho celý snědli! 

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 - 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Pohár

Ingredience

    • 340g mražených borůvek (viz Něco navíc)
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 1 lžíce škrobu (kukuřičný nebo bramborový)
    • 250g mascarpone
    • 250g čerstvého smetanového sýra
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 50–100g krupicového cukru
    • 200ml smetany ke šlehání
    • 15–20 menších hotových pusinek
    • vanička čerstvých borůvek na ozdobu 

Příprava jídla

1 Borůvky dejte do hrnce, přisypte cukr, podlijte trochou vody a na středním plameni zahřívejte. Škrob rozmíchejte v troše vody a přimíchejte k povoleným borůvkám a za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne. Dejte stranou a nechte vychladnout.

2 Mascarpone ušlehejte se sýrem, vanilkovým extraktem a cukrem, dokud nebude hmota dokonale hladká a nadýchaná. Smetanu ušlehejte dotuha.

3 Do sklenice střídavě a nepravidelně vrstvěte borůvkovou směs, pusinky, šlehačku a krém a na závěr ozdobte čerstvými borůvkami.

 

NĚCO NAVÍC

Borůvky kupte malé, české. Velké kanadské jsou bez barvy, bez šťávy a hlavně bez chuti. Pusinky můžete použít i větší, ale v tom případě je do triflu rozlámejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šlehaný borůvkový cheesecake

Borůvky v tvarohu

Lívance s borůvkami a vanilkovou omáčkou

Borůvkovo-citronová bábovka

8x nebeský trifle

30x neodolatelné borůvky

Co udělat se zbylými bílky? Připravte z nich dezert

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

REKLAMA

Přidat komentář