
Borůvkový trifle s pusinkami
Jiný slavný britský dezert z pusinek a jahod – Eton mess jsme proměnili v lahodný trifle. Je tak lehký, že si ani nevšimnete, že jste ho celý snědli!
Ingredience
- 340g mražených borůvek (viz Něco navíc)
- 2 lžíce krupicového cukru
- 1 lžíce škrobu (kukuřičný nebo bramborový)
- 250g mascarpone
- 250g čerstvého smetanového sýra
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 50–100g krupicového cukru
- 200ml smetany ke šlehání
- 15–20 menších hotových pusinek
- vanička čerstvých borůvek na ozdobu
Příprava jídla
1 Borůvky dejte do hrnce, přisypte cukr, podlijte trochou vody a na středním plameni zahřívejte. Škrob rozmíchejte v troše vody a přimíchejte k povoleným borůvkám a za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne. Dejte stranou a nechte vychladnout.
2 Mascarpone ušlehejte se sýrem, vanilkovým extraktem a cukrem, dokud nebude hmota dokonale hladká a nadýchaná. Smetanu ušlehejte dotuha.
3 Do sklenice střídavě a nepravidelně vrstvěte borůvkovou směs, pusinky, šlehačku a krém a na závěr ozdobte čerstvými borůvkami.
NĚCO NAVÍC
Borůvky kupte malé, české. Velké kanadské jsou bez barvy, bez šťávy a hlavně bez chuti. Pusinky můžete použít i větší, ale v tom případě je do triflu rozlámejte.
Přidat komentář