Borůvkový trifle s pusinkami

Borůvkový trifle s pusinkami

4.5 / 5. Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 - 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6568 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 1149 g
Tuky 194 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jiný slavný britský dezert z pusinek a jahod – Eton mess jsme proměnili v lahodný trifle. Je tak lehký, že si ani nevšimnete, že jste ho celý snědli! 

Suroviny

mražené borůvky 340 g
viz Něco navíc
krupicový cukr 2 PL
škrob 1 PL
kukuřičný nebo bramborový
mascarpone 250 g
krémový sýr 250 g
čerstvý
vanilkový extrakt 1 ČL
krupicový cukr 100 g
50–100 g, podle chuti
smetana ke šlehání 200 ml
sněhové pusinky 15 ks
menší
borůvky 1 bal
čerstvé

1 Borůvky dejte do hrnce, přisypte cukr, podlijte trochou vody a na středním plameni zahřívejte. Škrob rozmíchejte v troše vody a přimíchejte k povoleným borůvkám a za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne. Dejte stranou a nechte vychladnout.

2 Mascarpone ušlehejte se sýrem, vanilkovým extraktem a cukrem, dokud nebude hmota dokonale hladká a nadýchaná. Smetanu ušlehejte dotuha.

3 Do sklenice střídavě a nepravidelně vrstvěte borůvkovou směs, pusinky, šlehačku a krém a na závěr ozdobte čerstvými borůvkami.

NĚCO NAVÍC
Borůvky kupte malé, české. Velké kanadské jsou bez barvy, bez šťávy a hlavně bez chuti. Pusinky můžete použít i větší, ale v tom případě je do triflu rozlámejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit