Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 - 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6568 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 1149 g
Tuky 194 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jiný slavný britský dezert z pusinek a jahod – Eton mess jsme proměnili v lahodný trifle. Je tak lehký, že si ani nevšimnete, že jste ho celý snědli! 

Suroviny

mražené borůvky 340 g
viz Něco navíc
škrob 1 PL
kukuřičný nebo bramborový
čerstvý
vanilkový extrakt 1 ČL
50–100 g, podle chuti
sněhové pusinky 15 ks
menší
čerstvé

1 Borůvky dejte do hrnce, přisypte cukr, podlijte trochou vody a na středním plameni zahřívejte. Škrob rozmíchejte v troše vody a přimíchejte k povoleným borůvkám a za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne. Dejte stranou a nechte vychladnout.

2 Mascarpone ušlehejte se sýrem, vanilkovým extraktem a cukrem, dokud nebude hmota dokonale hladká a nadýchaná. Smetanu ušlehejte dotuha.

3 Do sklenice střídavě a nepravidelně vrstvěte borůvkovou směs, pusinky, šlehačku a krém a na závěr ozdobte čerstvými borůvkami.

NĚCO NAVÍC
Borůvky kupte malé, české. Velké kanadské jsou bez barvy, bez šťávy a hlavně bez chuti. Pusinky můžete použít i větší, ale v tom případě je do triflu rozlámejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč