Jiný slavný britský dezert z pusinek a jahod – Eton mess jsme proměnili v lahodný trifle. Je tak lehký, že si ani nevšimnete, že jste ho celý snědli!
Suroviny
1 Borůvky dejte do hrnce, přisypte cukr, podlijte trochou vody a na středním plameni zahřívejte. Škrob rozmíchejte v troše vody a přimíchejte k povoleným borůvkám a za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne. Dejte stranou a nechte vychladnout.
2 Mascarpone ušlehejte se sýrem, vanilkovým extraktem a cukrem, dokud nebude hmota dokonale hladká a nadýchaná. Smetanu ušlehejte dotuha.
3 Do sklenice střídavě a nepravidelně vrstvěte borůvkovou směs, pusinky, šlehačku a krém a na závěr ozdobte čerstvými borůvkami.
NĚCO NAVÍC
Borůvky kupte malé, české. Velké kanadské jsou bez barvy, bez šťávy a hlavně bez chuti. Pusinky můžete použít i větší, ale v tom případě je do triflu rozlámejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 8x nebeský trifle aneb Jak na nejlepší pohár(8 receptů)
- 22x božský trifle: Skvělé dezerty do poháru, které připravíte raz dva(22 receptů)
- Dezerty s pudinkem pokaždé jinak(47 receptů)
- Co udělat se zbylými bílky? Připravte z nich skvělé dezerty(15 receptů)
- 30x neodolatelné borůvky(30 receptů)