Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jednozrnkový či špaldový salát s okurkami a stonkovou brokolicí

Neobvyklé, ale naprosto skvělé! 

Vydání: 2017/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
+ namáčení zrn
PT15M
Pečení 0:15
Salát

Ingredience

    • 300 g jedno- či dvouzrnky nebo špaldy
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžíce pasty miso
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 150 ml podmáslí + 1 lžíce citronové šťávy
    • 2 okurky, nejlépe 1 polní (oloupaná) a 1 hadovka (neoloupaná), nakrájené
    • 4 větší nakládané okurky, na čtvrtky
    • cca 250 g stonkové brokolice, spařené
    • mladé snítky oregana + sumah

Příprava jídla

1 Podle návodu na obalu namočte a uvařte zrní, pak ho sceďte. Troubu předehřejte na 240°C. Zrní promíchejte s 2 lžícemi oleje prošlehanými s misem. Osolte a opepřete. Rozprostřete na plech a pečte 15 minut dokřupava, v půlce promíchejte. Mezitím v misce smíchejte na zálivku podmáslí, citronovou šťávu a zbylý olej. Pak půlku zálivky promíchejte s půlkou zrní a s čerstvými okurkami. Rozdělte na talíře, završte nakládanými okurkami a brokolicí, zbývajícím zrním a oreganem. Pokropte zbylou zálivkou, popřípadě posypte sumahem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pohankový salát s avokádem a sezamovými vejci

Černorýžový salát s fíky a haloumi

Kroupový salát s mátou a boby

REKLAMA

Přidat komentář