0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí pilaf s cizrnou

Jehněčí pilaf s cizrnou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí pilaf s cizrnou

3 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3831 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 512 g
Tuky 96 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jehněčí krk vás překvapí příznivou cenou a výbornou chutí.

Suroviny

jehněčí krk 400 g
na kostky
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
velká, na plátky
česnek 2 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 3 cm
čerstvý kousek, oloupaný, nadrobno nakrájený
2 ČL
koření ras al hánút
rýže basmati 250 g
500 ml
jehněčí vývar lze nahradit hovězím či drůbežím
sušené meruňky 75 g
na kostky
cizrna 400 g
konzerva, scezená a propláchnutá
petrželka hrst
nasekaná, k podávání

1 Jehněčí maso osolte a opepřete a v pánvi na rozpáleném oleji ho po částech opékejte 4—5 minut dozlatova. Opečené maso pak odložte stranou.

2 Do uvolněné pánve dejte cibuli, osolte a na středním plameni opékejte 4 minuty dosklovita. Přidejte česnek, zázvor a koření ras al hánút a míchejte ještě 2 minuty.

3 Přisypte rýži a promíchejte ji, aby se obalilo každé zrnko. Vraťte do pánve maso, zalijte vývarem, dobře promíchejte a přiveďte k varu. Přiklopte, ztlumte oheň a nechte bublat 10 minut.

4 Vmíchejte meruňky, cizrnu a zahřívejte ještě pár minut, až bude rýže měkká. Posypte nasekanou petrželkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Směs koření ras al hánút můžete koupit například na stránkách www.cajkorenikuskus.eu (250 g za 68 Kč). Nebo zkuste v supermarketu koření na kebab prodávané v sekci zahraničních potravin. Podobné je i arabské koření na www.cajkorenikava.cz či kebab nebo arabská směs z www.koreni.cz.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit