Jehněčí pilaf s cizrnou

Jehněčí pilaf s cizrnou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3831 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 512 g
Tuky 96 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Jehněčí krk vás překvapí příznivou cenou a výbornou chutí.

Suroviny

jehněčí krk 400 g
na kostky
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
velká, na plátky
česnek 2 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 3 cm
čerstvý kousek, oloupaný, nadrobno nakrájený
2 ČL
koření ras al hánút
rýže basmati 250 g
500 ml
jehněčí vývar lze nahradit hovězím či drůbežím
sušené meruňky 75 g
na kostky
cizrna 400 g
konzerva, scezená a propláchnutá
petrželka hrst
nasekaná, k podávání
1 Jehněčí maso osolte a opepřete a v pánvi na rozpáleném oleji ho po částech opékejte 4—5 minut dozlatova. Opečené maso pak odložte stranou.

2 Do uvolněné pánve dejte cibuli, osolte a na středním plameni opékejte 4 minuty dosklovita. Přidejte česnek, zázvor a koření ras al hánút a míchejte ještě 2 minuty.

3 Přisypte rýži a promíchejte ji, aby se obalilo každé zrnko. Vraťte do pánve maso, zalijte vývarem, dobře promíchejte a přiveďte k varu. Přiklopte, ztlumte oheň a nechte bublat 10 minut.

4 Vmíchejte meruňky, cizrnu a zahřívejte ještě pár minut, až bude rýže měkká. Posypte nasekanou petrželkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Směs koření ras al hánút můžete koupit například na stránkách www.cajkorenikuskus.eu (250 g za 68 Kč). Nebo zkuste v supermarketu koření na kebab prodávané v sekci zahraničních potravin. Podobné je i arabské koření na www.cajkorenikava.cz či kebab nebo arabská směs z www.koreni.cz.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit