Jehněčí krk vás překvapí příznivou cenou a výbornou chutí.
Suroviny
1 Jehněčí maso osolte a opepřete a v pánvi na rozpáleném oleji ho po částech opékejte 4—5 minut dozlatova. Opečené maso pak odložte stranou.
2 Do uvolněné pánve dejte cibuli, osolte a na středním plameni opékejte 4 minuty dosklovita. Přidejte česnek, zázvor a koření ras al hánút a míchejte ještě 2 minuty.
3 Přisypte rýži a promíchejte ji, aby se obalilo každé zrnko. Vraťte do pánve maso, zalijte vývarem, dobře promíchejte a přiveďte k varu. Přiklopte, ztlumte oheň a nechte bublat 10 minut.
4 Vmíchejte meruňky, cizrnu a zahřívejte ještě pár minut, až bude rýže měkká. Posypte nasekanou petrželkou a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Směs koření ras al hánút můžete koupit například na stránkách www.cajkorenikuskus.eu (250 g za 68 Kč). Nebo zkuste v supermarketu koření na kebab prodávané v sekci zahraničních potravin. Podobné je i arabské koření na www.cajkorenikava.cz či kebab nebo arabská směs z www.koreni.cz.