Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí pilaf s cizrnou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3831 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 512 g
Tuky 96 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jehněčí krk vás překvapí příznivou cenou a výbornou chutí.

Suroviny

na kostky
olivový olej 2 PL
velká, na plátky
česnek 2 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 3 cm
čerstvý kousek, oloupaný, nadrobno nakrájený
2 ČL
koření ras al hánút
rýže basmati 250 g
500 ml
jehněčí vývar lze nahradit hovězím či drůbežím
sušené meruňky 75 g
na kostky
cizrna 400 g
konzerva, scezená a propláchnutá
petrželka hrst
nasekaná, k podávání

Postup

1

Jehněčí maso osolte a opepřete a v pánvi na rozpáleném oleji ho po částech opékejte 4—5 minut dozlatova. Opečené maso pak odložte stranou.

2

Do uvolněné pánve dejte cibuli, osolte a na středním plameni opékejte 4 minuty dosklovita. Přidejte česnek, zázvor a koření ras al hánút a míchejte ještě 2 minuty.

3

Přisypte rýži a promíchejte ji, aby se obalilo každé zrnko. Vraťte do pánve maso, zalijte vývarem, dobře promíchejte a přiveďte k varu. Přiklopte, ztlumte oheň a nechte bublat 10 minut.

4

Vmíchejte meruňky, cizrnu a zahřívejte ještě pár minut, až bude rýže měkká. Posypte nasekanou petrželkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Směs koření ras al hánút můžete koupit například na stránkách www.cajkorenikuskus.eu (250 g za 68 Kč). Nebo zkuste v supermarketu koření na kebab prodávané v sekci zahraničních potravin. Podobné je i arabské koření na www.cajkorenikava.cz či kebab nebo arabská směs z www.koreni.cz.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...