Recepty s jehněčím krkem
Jehněčí krk je často opomíjenou ale neuvěřitelně chutnou částí jehněčího masa. Díky svému složení, bohaté na svalovinu i tuk, je tento kus masa ideální pro pomalé vaření, dušení a pečení. Z jehněčího krku je vynikající například pomalu dušené ragú na víně nebo pomalu pečený krk na česneku, či zelenině. Toto maso je obzvláště oblíbené v kuchyních Anglie a Irska, Blízkého východu, Středomoří a Asie, kde je využíváno v tradičních receptech, které zdůrazňují jeho hlubokou a bohatou chuť.
...
Jak připravit jehněčí krk?
Při přípravě jehněčího krku je důležité maso předem důkladně očistit a odstranit tuk. Následně lze krk nakrájet na menší části naložit do marinády z bylinek, koření a česneku. Chuť masa se výborně snoubí s rozmarýnem, tymiánem, koriandrem, kmínem a mnoha dalšími kořenícími směsmi.
- Jehněčí krk je bohatým zdrojem bílkovin a nabízí významné množství železa, zinku a vitamínů skupiny B.
- Díky vysokému obsahu kolagenu může být také dobrým zdrojem želatiny a prospívat tak kloubům, nehtům, vlasům a pokožce.
- Při výběru jehněčího krku je dobré hledat čerstvé maso s jasnou, růžovou barvou a minimálním zápachem. Mělo by být pružné na dotek a bez tmavých skvrn.
Celý popis