Skvělý dezert ke kávě podávané na zahradě
Suroviny
Postup
Z vanilkového lusku vyškrabejte semínka. Smetanu, semínka i lusk dejte do menšího hrnce a přiveďte pod bod varu. Vmíchejte cukr, nechte zchladnout, vyjměte vanilkový lusk a vyhoďte ho a směs dejte na 2 hodiny do lednice.
Připravte si mísu, do níž budete bombu skládat, a vyložte ji potravinářskou fólií. Víno vlijte do mělké nádoby a postupně v ní namáčejte piškoty a vyložte jimi strany a dno mísy. Plátky želatiny namočte do studené vody, po 5 minutách vymačkejte, promíchejte se 2–3 lžícemi lehce zahřátého jogurtu a nechte rozpustit. Směs zapracujte do zbylého jogurtu. Vychlazenou smetanu ušlehejte a zlehka do ní vmíchejte jogurt se želatinou.
Do připravené mísy střídavě vrstvěte jogurtovou šlehačku a ovoce. Hotový pudink zakryjte potravinářskou fólií a dejte chladit alespoň na 3 hodiny. Poté jej vyndejte, sejměte fólii, kterou byl zakrytý, překlopte na talíř a sejměte fólii, kterou byla vyložená mísa. Ozdobte zbylým ovocem a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Plátková želatina se namáčí vždy do studené vody, a to na pár minut (asi 4–5). Stačí mistička, do které vlijete vodu, a želatinu do ní ponoříte. Pozor, necháte-li ji ve vodě příliš dlouho, rozpustí se. Plátkovou želatinu je nutné vymačkat, dát do horké tekutiny a nechat v ní rozpustit.Místo plátkové želatiny můžete použít i tu v prášku, pracuje se s ní obdobně, jen ji musíte pečlivě zvážit.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10 nejbáječnějších jahodových dortů(10 receptů )