Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodový pohár s portským vínem

Lehce opojné poháry

Vydání: 2014/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Pečení 0:25
Pohár Středomořská

Ingredience

    • 750 g čerstvých jahod
    • 150 g krupicového cukru
    • 250 ml portského vína
    • 2 plátky želatiny
    • 200 ml smetany ke šlehání (33%)
    • 450 g mascarpone
    • 60 g moučkového cukru
    • 1 lžička citronové šťávy
    • nastrouhaná kůra z 1/2 biocitronu
    • 3/4 lžičky vanilkového extraktu

    NA MANDLOVOU DROBENKU

    • 75 g hladké mouky
    • 30 g moučkového cukru nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
    • špetka soli
    • 70 g másla
    • 50 g nasekaných mandlí

Příprava jídla

1 Jahody nakrájejte na čtvrtky nebo osminky, smíchejte s cukrem a nechte alespoň 30 minut stát. Šťávu z jahod sceďte, nalijte do kastrůlku, přilijte portské, vše svařte na 250 ml a odstavte. Želatinu namočte do studené vody, po 5 minutách ji vymačkejte, přidejte k tekutině a míchejte, aby se rozpustila. Pak přimíchejte jahody, směs rozdělte do pohárů a nechte zatuhnout.

2 Upečte mandlovou drobenku: Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, citronovou kůru a špetku soli, promíchejte, přidejte máslo a prsty zpracujte na drobenku. Vmíchejte mandle. Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, upečte dozlatova (20–25 minut) a nechte zcela vychladnout.

3 Smetanu vyšlehejte téměř dotuha. Mascarpone prošlehejte s moučkovým cukrem, citronovou šťávou, kůrou a vanilkovým extraktem a nakonec do směsi vmíchejte šlehačku. Krém rozdělte na poháry a doplňte mandlovou drobenkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koláč s tvarohem a ovocným želé

Jogurtová bomba s ovocem

Jahodovo-ricottový dort

Dortíky Fraisier

30x božské jahody, které si zamilujete

Jahodové blaho aneb Ty nejlepší recepty s jahodami

REKLAMA

Přidat komentář