Hustou krémovou polévkou z cizrny a jogurtu skvěle doplňuje orzo, tedy drobná těstovinová rýže, a křupavá kořeněná cizrna. Navíc polévce dodávají na sytosti.
Suroviny
Postup
Orzo uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby bylo al dente (trvá to asi 10 minut).
Současně přiveďte v jiném rendlíku k varu vývar. V misce prošlehejte dohladka vidličkou škrob a žloutek, pak důkladně vešlehejte 2–3 vrchovaté lžíce jogurtu. Potom přidejte zbývající jogurt a vymíchejte dohladka. Vmíchejte koření na tzatziki, kurkumu a trochu pepře.
Vývar odstavte, vlijte jogurtovou směs a metlou ji důkladně vešlehejte. Pak postavte na velmi mírný oheň a metlou míchejte, až se směs začne zvolna vařit. Míchejte ještě asi 4 minuty, aby trošku zhoustla. Pak vsypte 2/3 cizrny a prohřejte ji. Podle chuti lehce dosolte. Odstavte.
Mezitím opečte zbývající cizrnu v pánvi na troše oleje dozlatova, ke konci vmíchejte mletou papriku nebo chilli.
Při podávání dejte do každého talíře či misky trochu orza a zalijte polévkou. Podávejte pokapané olejem a ozdobené chilli vločkami a opečenou cizrnou.