Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
5,0 (5x)
13. 3. 2019
Kořeněný kamut s cizrnou & salát z pekingského zelí
Apetit
Kořeněný kamut s cizrnou & salát z pekingského zelí
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
5,0 (5x)

Kamut se botanicky jmenuje pšenice naduřelá, říká se mu také khorasan wheat (chorásánská pšenice, pšenice khorasan). Jedno zrno kamutu je skoro tak velké jako dvě zrna běžné pšenice. Zajímavý je obsahem bílkovin a minerálů a také tím, že se jedná o registrovanou značku, která se pěstuje výhradně v ekologickém zemědělství. Jeho chuť připomíná popcorn. V pokrmu ho můžete nahradit jiným druhem pšenice nebo přírodní či divokou rýží. Křupavý salát nadchl i ty, kdo jinak pekingské zelí úplně nemusejí.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Na salát

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2761 kcal
  • Bílkoviny 77 g
  • Sacharidy 311 g
  • Tuky 114 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(5 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2018/3

Přivítejte jaro s březnovým číslem Apetitu, který je plný svěží inspirace a nápadů, jak si tím nejlahodnějším způsobem zpříjemnit den od rána až do večera a jak snadno a hravě odlehčit jídelníček. Rozmazlování zahájíme neodolatelnou snídaní! Každému se přece vstává lépe, když na něj na stole čeká talíř syté obilné kaše či vaflí, které jsou dokonale vláčné uvnitř a křupavé na povrchu. V novém vydání ovšem samozřejmě nechybějí ani recepty na vyvážené obědy, lehké svačiny plné živin či bleskové večeře, které zaručeně zaženou jarní únavu na ústup. Dalšími neoddiskutovatelnými hvězdami březnového čísla jsou pak datle Medjool a stále populárnější kadeřávek. Připravili jsme pro vás i jednu stylovou party, pro kterou jsme měli tu nejkrásnější záminku. Začátek jara v podání Apetitu vás zkrátka bude bavit! Apetit, napsáno s chutí.