0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelená minestrone s cizrnou a citronem

Zelená minestrone s cizrnou a citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zelená minestrone s cizrnou a citronem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2014 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 236 g
Tuky 48 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrý vývar je základ. Když použijete domácí, bude mít polévka úplně jinou chuť. Pro vegetariánskou variantu zvolte zeleninový vývar a parmazán nahraďte příslušnou alternativou podle vlastního výběru. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
nadrobno
cuketa 2 ks
na kostičky
rajče 2 ks
zralá, na kostičky
vývar kuřecí 1.5 l
horký
cizrna 200 g
z konzervy, scezená, propláchnutá
parmazán 40 g
nastrouhaný + kousek kůry z něj (nemusí být)
baby špenát 150 g
mražený hrášek 150 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
citron 1 ks
kůra nastrouhaná a šťáva vymačkaná
bazalka 1 hrst
k podávání
máta 1 hrst
k podávání
ciabatta
k podávání

1 V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte 4 minuty, až změkne a zesklovatí. Vsypte česnek a ještě asi minutu opékejte. Přidejte cuketu a rajčata, míchejte dalších 5 minut a zalijte horkým vývarem. Přidejte cizrnu a kousek parmazánové kůry (není nutná, ale zlepší chuť polévky a je škoda ji vyhazovat) a přiveďte k varu.

2 Když začne polévka vřít, vhoďte do ní hrášek a špenát a povařte už jen minutu. Nechte v ní rozpustit nastrouhaný parmazán, dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a strouhanou kůrou a vymačkanou šťávou z citronu. Vypněte a rozlijte do talířů. Ozdobte bazalkou a mátou a podávejte s křupavou ciabattou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit