0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelená minestrone s cizrnou a citronem

Zelená minestrone s cizrnou a citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zelená minestrone s cizrnou a citronem

4.6/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2014 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 236 g
Tuky 48 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrý vývar je základ. Když použijete domácí, bude mít polévka úplně jinou chuť. Pro vegetariánskou variantu zvolte zeleninový vývar a parmazán nahraďte příslušnou alternativou podle vlastního výběru. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
nadrobno
na kostičky
zralá, na kostičky
vývar kuřecí 1,5 l
horký
cizrna 200 g
z konzervy, scezená, propláchnutá
nastrouhaný + kousek kůry z něj (nemusí být)
mražený hrášek 150 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
kůra nastrouhaná a šťáva vymačkaná
bazalka 1 hrst
k podávání
máta 1 hrst
k podávání
k podávání

1 V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte 4 minuty, až změkne a zesklovatí. Vsypte česnek a ještě asi minutu opékejte. Přidejte cuketu a rajčata, míchejte dalších 5 minut a zalijte horkým vývarem. Přidejte cizrnu a kousek parmazánové kůry (není nutná, ale zlepší chuť polévky a je škoda ji vyhazovat) a přiveďte k varu.

2 Když začne polévka vřít, vhoďte do ní hrášek a špenát a povařte už jen minutu. Nechte v ní rozpustit nastrouhaný parmazán, dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a strouhanou kůrou a vymačkanou šťávou z citronu. Vypněte a rozlijte do talířů. Ozdobte bazalkou a mátou a podávejte s křupavou ciabattou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč