Dobrý vývar je základ. Když použijete domácí, bude mít polévka úplně jinou chuť. Pro vegetariánskou variantu zvolte zeleninový vývar a parmazán nahraďte příslušnou alternativou podle vlastního výběru.
Suroviny
1 V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte 4 minuty, až změkne a zesklovatí. Vsypte česnek a ještě asi minutu opékejte. Přidejte cuketu a rajčata, míchejte dalších 5 minut a zalijte horkým vývarem. Přidejte cizrnu a kousek parmazánové kůry (není nutná, ale zlepší chuť polévky a je škoda ji vyhazovat) a přiveďte k varu.
2 Když začne polévka vřít, vhoďte do ní hrášek a špenát a povařte už jen minutu. Nechte v ní rozpustit nastrouhaný parmazán, dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a strouhanou kůrou a vymačkanou šťávou z citronu. Vypněte a rozlijte do talířů. Ozdobte bazalkou a mátou a podávejte s křupavou ciabattou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nedělní oběd v letním hávu(8 receptů)
- Rychlé letní polévky(20 receptů)
- Přesnídávkové polévky, které můžete zařadit do nízkotučného jídelníčku(13 receptů)
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(44 receptů)