Zelená minestrone s cizrnou a citronem

Zelená minestrone s cizrnou a citronem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2014 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 236 g
Tuky 48 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrý vývar je základ. Když použijete domácí, bude mít polévka úplně jinou chuť. Pro vegetariánskou variantu zvolte zeleninový vývar a parmazán nahraďte příslušnou alternativou podle vlastního výběru. 

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
nadrobno
cuketa 2 ks
na kostičky
rajčata 2 ks
zralá, na kostičky
vývar kuřecí 1.5 l
horký
cizrna 200 g
z konzervy, scezená, propláchnutá
parmazán 40 g
nastrouhaný + kousek kůry z něj (nemusí být)
baby špenát 150 g
mražený hrášek 150 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
citron 1 ks
kůra nastrouhaná a šťáva vymačkaná
bazalka 1 hrst
k podávání
máta 1 hrst
k podávání
ciabatta
k podávání

1 V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte 4 minuty, až změkne a zesklovatí. Vsypte česnek a ještě asi minutu opékejte. Přidejte cuketu a rajčata, míchejte dalších 5 minut a zalijte horkým vývarem. Přidejte cizrnu a kousek parmazánové kůry (není nutná, ale zlepší chuť polévky a je škoda ji vyhazovat) a přiveďte k varu.

2 Když začne polévka vřít, vhoďte do ní hrášek a špenát a povařte už jen minutu. Nechte v ní rozpustit nastrouhaný parmazán, dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a strouhanou kůrou a vymačkanou šťávou z citronu. Vypněte a rozlijte do talířů. Ozdobte bazalkou a mátou a podávejte s křupavou ciabattou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit