0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémová dýňová polévka s cizrnou, slaninou a sýrem

Krémová dýňová polévka s cizrnou, slaninou a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krémová dýňová polévka s cizrnou, slaninou a sýrem

3.4/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3753 kcal
Bílkoviny 222 g
Sacharidy 277 g
Tuky 182 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výhodou dýně hokkaido je, že se nemusí loupat – její slupka vařením změkne. Proto při přípravě polévek nejraději saháme právě po ní.

Suroviny

máslo 4 PL
česnek 4 stroužky
nadrobno
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
hokkaido (cca 1,5 kg vcelku) – dužina
paprika mletá uzená ¾ ČL
chilli sušené ¾ ČL
sůl
dle chuti
kajenský pepř
dle chuti
česnek sušený ¼ ČL
mletý
vývar kuřecí 500 ml
min. 33%
NA CIZRNU
máslo 2 PL
lze nahradit rostlinným olejem (použít můžete i tuk ze slaniny)
cizrna 400 g
konzerva, slitá a propláchnutá
sůl ¼ ČL
česnek sušený ¼ ČL
chilli sušené ½ ČL
paprika mletá uzená ¼ ČL
hnědý cukr 2 ČL
NA DOKONČENÍ
slanina 3 plátky
vypražená, rozdrobená nebo nakrájená na kousky
nebo sýr s modrou plísní (niva, gorgonzola)

1 V hrnci rozehřejte máslo, přidejte česnek, cibuli a dýni a na středním plameni opékejte, dokud cibule a česnek nezměknou. Přidejte uzenou papriku, chilli, kurkumu, kajenský pepř, sůl a mletý sušený česnek, přilijte vývar, 250 ml vody a vařte, dokud není dýně měkká, zhruba 20–30 minut. Promixujte tyčovým mixérem a vmíchejte smetanu. V případě potřeby zřeďte polévku vodou nebo vývarem.

2 Na cizrnu rozehřejte v pánvi tuk, přidejte všechny ingredience a míchejte, dokud není cizrna v koření pěkně obalená a lehce křupavá. Polévku rozdělte do mističek, posypte slaninou, cizrnou a sýrem.

NĚCO NAVÍC
Máte-li možnost, dýni nejdřív upečte v troubě, chuti polévky to prospěje!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč