Výhodou dýně hokkaido je, že se nemusí loupat – její slupka vařením změkne. Proto při přípravě polévek nejraději saháme právě po ní.
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte máslo, přidejte česnek, cibuli a dýni a na středním plameni opékejte, dokud cibule a česnek nezměknou. Přidejte uzenou papriku, chilli, kurkumu, kajenský pepř, sůl a mletý sušený česnek, přilijte vývar, 250 ml vody a vařte, dokud není dýně měkká, zhruba 20–30 minut. Promixujte tyčovým mixérem a vmíchejte smetanu. V případě potřeby zřeďte polévku vodou nebo vývarem.
Na cizrnu rozehřejte v pánvi tuk, přidejte všechny ingredience a míchejte, dokud není cizrna v koření pěkně obalená a lehce křupavá. Polévku rozdělte do mističek, posypte slaninou, cizrnou a sýrem.
NĚCO NAVÍC
Máte-li možnost, dýni nejdřív upečte v troubě, chuti polévky to prospěje!