Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
3,6 (11x)
4. 11. 2019
Krémová dýňová polévka s cizrnou, slaninou a sýrem
Apetit
Krémová dýňová polévka s cizrnou, slaninou a sýrem
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
3,6 (11x)

Výhodou dýně hokkaido je, že se nemusí loupat – její slupka vařením změkne. Proto při přípravě polévek nejraději saháme právě po ní.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob

NA CIZRNU

NA DOKONČENÍ

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3753 kcal
  • Bílkoviny 222 g
  • Sacharidy 277 g
  • Tuky 182 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,6/5

Hodnocení receptu

3,6/5
(11 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2018/11

V listopadu už se ochlazuje a my se začínáme poohlížet po hřejivých a hutných jídlech, která nám dodají energii v následujících sychravých měsících. Opouštíme lehké letní saláty a zmocňuje se nás chuť na něco vydatnějšího. Není divu, že naši předkové slavili touto dobou hned několik posvícení. Vzdali jsme jim hold variací na martinskou husu v podobě noblesní galantiny. A protože letos slavíme sto let od vzniku republiky, připravili jsme celé číslo v česko-slovenském duchu. Na některé tradiční recepty jsme se podívali novýma očima, a tak v Apetitu najdete třeba klasické dezerty z cukrárny přeměněné v poháry plné chuti. K jiným receptům se vracíme s pokorou a nostalgií, ať už jsou to hrnkové buchty na plech, které nás rázem přenesou do máminy kuchyně, nebo třeba škubánky či čočková polévka, které poslouží jako ochutnávka z naší chystané kuchařky Česko & Slovensko z edice Best of Apetit. Apetit, napsáno s chutí.