0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jordánské plněné vinné listy s omáčkou a jehněčími kotletkami

Jordánské plněné vinné listy s omáčkou a jehněčími kotletkami

2 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5864 kcal
Bílkoviny 226 g
Sacharidy 446 g
Tuky 341 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tohle jídlo se podává při zvláštních příležitostech, všechno se rozloží na jeden velký tác a kolem se shromáždí celá rodina,“ vysvětluje Jordánec Leoš Jordan.

Suroviny

rajče 4 ks
velká masitá, nakrájená na silnější plátky
jehněčí kotlety 8 ks
brambory 4 ks
větší, nakrájené na plátky (nemusí být)
sůl
rajčatová passata - pyré 500 ml
Na plněné listy
rýže 2 hrnek
krátkozrnná
hovězí maso 250 g
mleté
olivový olej ½ hrnek
sůl 1 PL
pepř ½ ČL
mletý
nové koření 1 ČL
mleté
vinné listy 500 g
čerstvé nebo nakládané
K podávání
bylinky
nasekané (petrželka, koriandr…)
pita
jogurt řeckého typu

Postup

1

Na plněné listy namočte rýži na 20 minut do vody, pak ji propláchněte, nechte okapat a smíchejte s mletým masem, olejem, solí a kořením.

2

Z vinných listů odstraňte stonky, opláchněte je a naplňte – na každý naneste proužek masovo-rýžové náplně, z kratších stran ji překryjte okrajem listu a potom po delší straně zabalte a dobře utáhněte. Pokračujte do spotřebování náplně, pár listů nechte volných.

3

Dno hrnce pokryjte volnými listy, na ně rozložte plátky rajčat, kotletky a bramborové plátky, chcete-li. Osolte. Pak vše pokryjte v stejnoměrné vrstvě naplněnými listy. Zalijte vodou, aby sahala do půlky hrnce, při vysoké teplotě přiveďte k varu a vařte 10 minut.

4

Mezitím passatu smíchejte v jiném rendlíku s 500ml vody a přiveďte k varu. Potom vroucí směsí zalijte hrnec s listy, ztlumte a při nízké teplotě nechte vařit (a zároveň odpařit vodu), aby byla rýže v listech uvařená a maso měkké.

5

Potom rozložte na tác plněné listy, na ně rajčata, brambory a maso, posypte bylinkami a podávejte s chlebem pita a řeckým jogurtem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč