Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mozzarella ve vinném listu
Mozzarella ve vinném listu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mozzarella ve vinném listu

4.7/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3313 kcal
Bílkoviny 190 g
Sacharidy 89 g
Tuky 241 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roztékající se sýr v navinulých vinných listech a lehce zkaramelizované hrozny se stanou hitem každého grilování.

Suroviny

vinné listy 12 ks
nakládané
buvolí
ančovičky (konzerva) 4 ks
sardelové filety nasekané
tymián hrst
česnek 1 stroužek
nasekaný
kůra ze dvou citronů + k podávání
olivový olej
na pokapání
pepř mletý
křupavý k podávání
Na hrozny
modré, drobnější bez semínek
olivový olej 125 ml
česnek 1 stroužek
nasekaný
bazalka 1 PL
čerstvá, nahrubo
rozmarýn 1 PL
nahrubo
tymián 1 PL
nahruho
petrželka 1 PL
hladkolistá, nahrubo

Postup

1

Přeložte přes sebe do růžice vždy 3 vinné listy a do středu vložte bochánek mozzarelly. Posypte částí sardelek, tymiánu, česneku a nastrouhané citronové kůry.Pokapejte olivovým olejem a opepřete. Přeložte listy přes mozzarellu, zabalte jako balíček a ten převažte kuchyňským provázkem. Potřete olejem i zvenčí.

2

Grilujte z obou stran (nejlépe na alobalové podložce), až se začne sýr rozpouštět; trvá to 7–10 minut. Uchovejte horké.

3

Hrozny pokapejte olivovým olejem a celé je grilujte vedle mozzarelly dozlatova (3–5 minut). Prošlehejte zbylý olej, česnek, bylinky, osolte a přidejte horké grilované hrozny. Podávejte s horkou mozzarellou, chlebem a dílky citronu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín