0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mozzarella ve vinném listu

Mozzarella ve vinném listu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mozzarella ve vinném listu

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3313 kcal
Bílkoviny 190 g
Sacharidy 89 g
Tuky 241 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roztékající se sýr v navinulých vinných listech a lehce zkaramelizované hrozny se stanou hitem každého grilování.

Suroviny

vinné listy 12 ks
nakládané
buvolí
ančovičky (konzerva) 4 ks
sardelové filety nasekané
tymián hrst
česnek 1 stroužek
nasekaný
citronová kůra 2 ks
kůra ze dvou citronů + k podávání
olivový olej
na pokapání
pepř mletý
chleba bílý
křupavý k podávání
Na hrozny
modré, drobnější bez semínek
olivový olej 125 ml
česnek 1 stroužek
nasekaný
bazalka 1 PL
čerstvá, nahrubo
rozmarýn 1 PL
nahrubo
tymián 1 PL
nahruho
petrželka 1 PL
hladkolistá, nahrubo

1 Přeložte přes sebe do růžice vždy 3 vinné listy a do středu vložte bochánek mozzarelly. Posypte částí sardelek, tymiánu, česneku a nastrouhané citronové kůry.Pokapejte olivovým olejem a opepřete. Přeložte listy přes mozzarellu, zabalte jako balíček a ten převažte kuchyňským provázkem. Potřete olejem i zvenčí.

2 Grilujte z obou stran (nejlépe na alobalové podložce), až se začne sýr rozpouštět; trvá to 7–10 minut. Uchovejte horké.

3 Hrozny pokapejte olivovým olejem a celé je grilujte vedle mozzarelly dozlatova (3–5 minut). Prošlehejte zbylý olej, česnek, bylinky, osolte a přidejte horké grilované hrozny. Podávejte s horkou mozzarellou, chlebem a dílky citronu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč