Roztékající se sýr v navinulých vinných listech a lehce zkaramelizované hrozny se stanou hitem každého grilování.
Suroviny
Postup
Přeložte přes sebe do růžice vždy 3 vinné listy a do středu vložte bochánek mozzarelly. Posypte částí sardelek, tymiánu, česneku a nastrouhané citronové kůry.Pokapejte olivovým olejem a opepřete. Přeložte listy přes mozzarellu, zabalte jako balíček a ten převažte kuchyňským provázkem. Potřete olejem i zvenčí.
Grilujte z obou stran (nejlépe na alobalové podložce), až se začne sýr rozpouštět; trvá to 7–10 minut. Uchovejte horké.
Hrozny pokapejte olivovým olejem a celé je grilujte vedle mozzarelly dozlatova (3–5 minut). Prošlehejte zbylý olej, česnek, bylinky, osolte a přidejte horké grilované hrozny. Podávejte s horkou mozzarellou, chlebem a dílky citronu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10 receptů na gril(14 receptů )
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů )
- Využijte hroznové víno naplno: Od snídaní po večeře, které překvapí!(42 receptů )