Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Mozzarella ve vinném listu

Mozzarella ve vinném listu

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2219 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 33 g
Tuky 189 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roztékající se sýr v navinulých vinných listech a lehce zkaramelizované hrozny se stanou hitem každého grilování.

Suroviny

12 ks
vinný list nakládané
mozzarella 4 ks
4 ks
sardelové filety nasekané
tymián hrst
česnek 1 stroužek
nasekaný
citron 2 ks
kůra plus k podávání
olivový olej
na pokapání
pepř
čerstvě mletý
chleba bílý
křupavá k podávání
Na hrozny
200 g
modré hrozno drobnější bez semínek
olivový olej 125 ml
česnek 1 stroužek
nasekaný
bazalka 1 PL
čerstvá, nahrubo
rozmarýn 1 PL
nahrubo
tymián 1 PL
nahruho
petrželka 1 PL
hladkolistá, nahrubo

1 Přeložte přes sebe do růžice vždy 3 vinné listy a do středu vložte bochánek mozzarelly. Posypte částí sardelek, tymiánu, česneku a nastrouhané citronové kůry.Pokapejte olivovým olejem a opepřete. Přeložte listy přes mozzarellu, zabalte jako balíček a ten převažte kuchyňským provázkem. Potřete olejem i zvenčí.

2 Grilujte z obou stran (nejlépe na alobalové podložce), až se začne sýr rozpouštět; trvá to 7–10 minut. Uchovejte horké.

3 Hrozny pokapejte olivovým olejem a celé je grilujte vedle mozzarelly dozlatova (3–5 minut). Prošlehejte zbylý olej, česnek, bylinky, osolte a přidejte horké grilované hrozny. Podávejte s horkou mozzarellou, chlebem a dílky citronu.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit