Sladké banány podávejte jen tak samotné v rumové omáčce, nebo je nakrájejte na plátky a přidejte do zmrzlinového poháru.
Suroviny
banány
3
ks
máslo
1
ČL
rum
3
PL
pomerančová šťáva
z půlky pomeranče
zlatý sirup
1
PL
lze nahradit medem
zakysaná smetana
1
PL
1
PL
dýňová semena nesolená, na ozdobu
Postup
1
Banány oloupejte a ponechte je v celku nebo je můžete nakrájet šikmo na silnější plátky. V nepřilnavé pánvi je na másle opékejte do zlatohněda z obou stran.
2
Sejměte z ohně, přidejte rum, pomerančovou šťávu a med nebo zlatý sirup.
3
Vraťte na oheň a nechte bublat 30 sekund, přičemž pánví trochu zatřeste, aby se banány obalily.
4
Rozdělte na dva talíře a ozdobte zakysanou smetanou a dýňovými semeny.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladké banány: 35 nevšedních dezertů(35 receptů )