Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelové banány

Karamelové banány

4.2/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 461 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 67 g
Tuky 9 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladké banány podávejte jen tak samotné v rumové omáčce, nebo je nakrájejte na plátky a přidejte do zmrzlinového poháru.

Suroviny

máslo 1 ČL
rum 3 PL
pomerančová šťáva
z půlky pomeranče
zlatý sirup 1 PL
lze nahradit medem
1 PL
dýňová semena nesolená, na ozdobu

Postup

1

Banány oloupejte a ponechte je v celku nebo je můžete nakrájet šikmo na silnější plátky. V nepřilnavé pánvi je na másle opékejte do zlatohněda z obou stran.

2

Sejměte z ohně, přidejte rum, pomerančovou šťávu a med nebo zlatý sirup.

3

Vraťte na oheň a nechte bublat 30 sekund, přičemž pánví trochu zatřeste, aby se banány obalily.

4

Rozdělte na dva talíře a ozdobte zakysanou smetanou a dýňovými semeny.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín