Suroviny
kokosové mléko
500
ml
rýžové mléko
100
ml
káva
50
ml
silná
vanilkový extrakt
1
ČL
tmavá čokoláda
30
g
min 70%
med
1
PL
žloutek
4
ks
Postup
1
Do hrnce nalijte kokosové a rýžové mléko a smíchejte s espressem. Přidejte vanilkový extrakt a směs vařte na středním plameni dokud nezhoustne (10–15 minut).
2
Když směs zhoustne, snižte plamen. Nalámejte do hrnce hořkou čokoládu a přidejte med. Za stálého míchání nechte čokoládu s medem ve směsi pozvolna rozpustit. Poté směs nechte asi 5 minut vychladnout.
3
Následně do vychladlé směsi metličkou zašlehejte postupně po jednom žloutky. Po přidání žloutků směs za stálého míchání zahřívejte na mírném až středním plameni, dokud znovu nezhoustne (cca 5–7 minut).
4
Nakonec směs přeceďte přes sítko do lahve a nechte v ledničce zcela vychladnout (cca 4–5 hodin).
Foto: Pexels.com