Voňavé vánoční kakao

Voňavé vánoční kakao

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1404 kcal
Bílkoviny 31 g
Cukr 157 g
Tuky 41 g
Vláknina 144 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Teplá vánočka a voňavé kakao jsou předzvěstí všeho krásného, co Štědrý den přinese...

Suroviny

mléko 400 ml
plnotučné
kakao 10 g
čokoláda 60 g
hořká, nasekaná
vanilkový lusk 1 ks
semínka vyškrábnutá
skořice 1 ČL
mletý, lze nahradit pernikovým kořením
javorový sirup 2 PL
nebo jiný oblíbený sladký sirup či tekutý med, i více podle chuti
skořice 2
případně hvězdičky badyánu na ozdobu
smetana ke šlehání
alkohol 40 ml
oblíbený (baileys, bourbon, kahlúa, amaretto…), nemusí být

1 Mléko, kakao, čokoládu, vanilku, skořici či perníkové koření a sirup nebo med smíchejte v rendlíku. Za neustálého míchání opatrně zahřívejte do té doby, než se ingredience hezky spojí a ze směsi se začne kouřit. Poté ji opatrně ochutnejte, v případě potřeby doslaďte a rozdělte do šálků.

2 Do každého šálku vložte tyčinku skořice, případně vhoďte hvězdičky badyánu.

3 Šálek s horkým kakaem můžete vylepšit kopečkem šlehačky či pro dospělé přidáním oblíbeného alkoholu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit