Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Voňavé vánoční kakao
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 20
Do 10 minut Velmi snadné Na 2–3 šálky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 810 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 83 g
Tuky 38 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teplá vánočka a voňavé kakao jsou předzvěstí všeho krásného, co Štědrý den přinese... Jestliže už máte upečenou vánočku a chybí jen to domácí kakao, pak tady je na něj náš oblíbený recept z čokolády a mléka.

Suroviny

mléko 400 ml
plnotučné
tmavá čokoláda 60 g
nasekaná
semínka vyškrábnutá
skořice ½ ČL
mletá, lze nahradit pernikovým kořením
nebo jiný oblíbený sladký sirup či tekutý med (i více podle chuti)
skořice 3 svitky
případně hvězdičky badyánu na ozdobu
alkohol 40 ml
zvolte svůj oblíbený – baileys, bourbon, kahlúa, amaretto… (nemusí být)

Postup

1

Mléko, kakao, čokoládu, vanilku, skořici či perníkové koření a sirup nebo med smíchejte v rendlíku.

2

Za neustálého míchání opatrně zahřívejte do té doby, než se ingredience hezky spojí a ze směsi se začne kouřit.

3

Poté ji opatrně ochutnejte, v případě potřeby doslaďte a rozdělte do šálků.

4

Do každého šálku vložte tyčinku skořice, případně vhoďte hvězdičky badyánu.

5

Šálek s horkým kakaem můžete vylepšit kopečkem šlehačky či pro dospělé přidáním oblíbeného alkoholu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín