Teplá vánočka a voňavé kakao jsou předzvěstí všeho krásného, co Štědrý den přinese... Jestliže už máte upečenou vánočku a chybí jen to domácí kakao, pak tady je na něj náš oblíbený recept z čokolády a mléka.
Suroviny
mléko
400
ml
plnotučné
tmavá čokoláda
60
g
nasekaná
vanilkový lusk
½
ks
semínka vyškrábnutá
skořice
½
ČL
mletá, lze nahradit pernikovým kořením
javorový sirup
2
PL
nebo jiný oblíbený sladký sirup či tekutý med (i více podle chuti)
skořice
3
svitky
případně hvězdičky badyánu na ozdobu
ušlehaná
alkohol
40
ml
zvolte svůj oblíbený – baileys, bourbon, kahlúa, amaretto… (nemusí být)
Postup
1
Mléko, kakao, čokoládu, vanilku, skořici či perníkové koření a sirup nebo med smíchejte v rendlíku.
2
Za neustálého míchání opatrně zahřívejte do té doby, než se ingredience hezky spojí a ze směsi se začne kouřit.
3
Poté ji opatrně ochutnejte, v případě potřeby doslaďte a rozdělte do šálků.
4
Do každého šálku vložte tyčinku skořice, případně vhoďte hvězdičky badyánu.
5
Šálek s horkým kakaem můžete vylepšit kopečkem šlehačky či pro dospělé přidáním oblíbeného alkoholu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Štědrý den podle Apetitu(15 receptů )