0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Voňavé vánoční kakao

Voňavé vánoční kakao
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Voňavé vánoční kakao

4.7 / 5. Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Velmi snadné Na 2–3 šálky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 810 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 83 g
Tuky 38 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teplá vánočka a voňavé kakao jsou předzvěstí všeho krásného, co Štědrý den přinese...

Suroviny

mléko 400 ml
plnotučné
kakao holandského typu 10 g
tmavá čokoláda 60 g
nasekaná
vanilkový lusk ½ ks
semínka vyškrábnutá
skořice ½ ČL
mletá, lze nahradit pernikovým kořením
javorový sirup 2 PL
nebo jiný oblíbený sladký sirup či tekutý med (i více podle chuti)
skořice 3 svitky
případně hvězdičky badyánu na ozdobu
smetana ke šlehání
ušlehaná
alkohol 40 ml
zvolte svůj oblíbený – baileys, bourbon, kahlúa, amaretto… (nemusí být)

Postup

1

Mléko, kakao, čokoládu, vanilku, skořici či perníkové koření a sirup nebo med smíchejte v rendlíku.

2

Za neustálého míchání opatrně zahřívejte do té doby, než se ingredience hezky spojí a ze směsi se začne kouřit.

3

Poté ji opatrně ochutnejte, v případě potřeby doslaďte a rozdělte do šálků.

4

Do každého šálku vložte tyčinku skořice, případně vhoďte hvězdičky badyánu.

5

Šálek s horkým kakaem můžete vylepšit kopečkem šlehačky či pro dospělé přidáním oblíbeného alkoholu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč