Rychlá večeře, která vyžaduje maximálně 10 minut vašeho plného pracovního nasazení.
Suroviny
Postup
Zahřejte gril na střední teplotu nebo zahřejte troubu. Rybízové želé důkladně prošlehejte s olejem, pak lžící směsi potřete klobásky. Grilujte 8–10 minut, průběžně otáčejte, aby se propekly a byly lehce lepivé.
Mezitím prošlehejte limetovou šťávu do zbývající rybízové směsi, pak vše vlijte do mísy. Přidejte zelí, mrkev, cibuli a jablko, pořádně promíchejte a dochuťte.
Klobásky podávejte s ovocným zelným salátem a natrženými bramborami pečenými ve slupce.
Něco navíc: Pečené brambory: Slupku brambor dokola propíchejte. 1–1½ hodiny pečte na 200/180 °C, až bude slupka křupavá a špejle jí hladce projede; nebo mikrovlňte v kuchyňském papíru 15 minut na vysoký výkon, vybalte a pečte v troubě jen čtvrthodinu.