0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Klobásky se zelným salátem s ovocem

Klobásky se zelným salátem s ovocem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4898 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 55 g
Tuky 424 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Rychlá večeře, která vyžaduje maximálně 10 minut vašeho plného pracovního nasazení.

Suroviny

klobása 12 ks
grilovací
4 PL
rybízové želé nebo černorybízová zavařenina
olivový olej 2 PL
limetková šťáva z půlky limety
zelí bílé 1
nakrájené na nudličky
mrkev 4 ks
nastrouhaná
cibule červená 1 ks
na půlkolečka
jablko 1 ks
červené, zbavené jádřince, stopky a bubáku a nakrájené na plátky
sůl
na dochucení
brambory
pečené ve slupce
pepř

Zahřejte gril na střední teplotu nebo zahřejte troubu. Rybízové želé důkladně prošlehejte s olejem, pak lžící směsi potřete klobásky. Grilujte 8–10 minut, průběžně otáčejte, aby se propekly a byly lehce lepivé. Mezitím prošlehejte limetovou šťávu do zbývající rybízové směsi, pak vše vlijte do mísy. Přidejte zelí, mrkev, cibuli a jablko, pořádně promíchejte a dochuťte. Klobásky podávejte s ovocným zelným salátem a natrženými bramborami pečenými ve slupce.

Něco navíc: Pečené brambory: Slupku brambor dokola propíchejte. 1–1½ hodiny pečte na 200/180 °C, až bude slupka křupavá a špejle jí hladce projede; nebo mikrovlňte v kuchyňském papíru 15 minut na vysoký výkon, vybalte a pečte v troubě jen čtvrthodinu.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit