0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Klobásky se zelným salátem s ovocem

Klobásky se zelným salátem s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Klobásky se zelným salátem s ovocem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 497 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 47 g
Tuky 28 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá večeře, která vyžaduje maximálně 10 minut vašeho plného pracovního nasazení.

Suroviny

tenké, nebo klobásky chipolata
4 PL
rybízové želé nebo černorybízová zavařenina
olivový olej 2 PL
limetová šťáva
z půlky limety
hlávky, nakrájené na nudličky
mrkev 4 ks
nastrouhaná
cibule červená ½ ks
na půlkolečka
červené, zbavené jádřince, stopky a bubáku a nakrájené na plátky
sůl
na dochucení
pepř
brambory
pečené ve slupce

1 Zahřejte gril na střední teplotu nebo zahřejte troubu. Rybízové želé důkladně prošlehejte s olejem, pak lžící směsi potřete klobásky. Grilujte 8–10 minut, průběžně otáčejte, aby se propekly a byly lehce lepivé.

2 Mezitím prošlehejte limetovou šťávu do zbývající rybízové směsi, pak vše vlijte do mísy. Přidejte zelí, mrkev, cibuli a jablko, pořádně promíchejte a dochuťte.

3 Klobásky podávejte s ovocným zelným salátem a natrženými bramborami pečenými ve slupce.

Něco navíc: Pečené brambory: Slupku brambor dokola propíchejte. 1–1½ hodiny pečte na 200/180 °C, až bude slupka křupavá a špejle jí hladce projede; nebo mikrovlňte v kuchyňském papíru 15 minut na vysoký výkon, vybalte a pečte v troubě jen čtvrthodinu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč