Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klobásky se zelným salátem s ovocem
Klobásky se zelným salátem s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Klobásky se zelným salátem s ovocem

5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 497 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 47 g
Tuky 28 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá večeře, která vyžaduje maximálně 10 minut vašeho plného pracovního nasazení.

Související recepty

Suroviny

tenké, nebo klobásky chipolata
4 PL
rybízové želé nebo černorybízová zavařenina
olivový olej 2 PL
limetová šťáva
z půlky limety
hlávky, nakrájené na nudličky
mrkev 4 ks
nastrouhaná
na půlkolečka
červené, zbavené jádřince, stopky a bubáku a nakrájené na plátky
sůl
na dochucení
pepř
pečené ve slupce

Postup

1

Zahřejte gril na střední teplotu nebo zahřejte troubu. Rybízové želé důkladně prošlehejte s olejem, pak lžící směsi potřete klobásky. Grilujte 8–10 minut, průběžně otáčejte, aby se propekly a byly lehce lepivé.

2

Mezitím prošlehejte limetovou šťávu do zbývající rybízové směsi, pak vše vlijte do mísy. Přidejte zelí, mrkev, cibuli a jablko, pořádně promíchejte a dochuťte.

3

Klobásky podávejte s ovocným zelným salátem a natrženými bramborami pečenými ve slupce.

Něco navíc: Pečené brambory: Slupku brambor dokola propíchejte. 1–1½ hodiny pečte na 200/180 °C, až bude slupka křupavá a špejle jí hladce projede; nebo mikrovlňte v kuchyňském papíru 15 minut na vysoký výkon, vybalte a pečte v troubě jen čtvrthodinu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín