Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Knedlíky z brambor a rohlíků

„Kde jsem k tomuhle receptu přišla, už si nevzpomínám, bezpečně ale vím, že jsem podle něj vařila knedlíky už v roce 1972. Můj muž je miloval dokonce i ke svíčkové,“ prozradila nám čtenářka Apetitu Jana Jelenová z Českých Budějovic. Snadné knedlíky budou chutnat i vám.

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Česká

Ingredience

    • 6 menších nebo středních brambor varného typu C, nastrouhaných najemno
    • 6 rohlíků, nakrájených na kostičky 
    • sůl

Příprava jídla

1 V míse smíchejte nastrouhané brambory s nakrájenými rohlíky. Ze směsi tvarujte koule o něco větší než pingpongové míčky a vymačkávejte z nich při tom přebytečnou tekutinu.

2 Ve vroucí osolené vodě vařte 5–10 minut (na jednom knedlíku vyzkoušejte, jestli už je uvařený, a podle toho se zařiďte). Vylovte děrovanou naběračkou a nechte okapat na cedníku.

NĚCO NAVÍC
Do knedlíků můžete, ale zpravidla nemusíte přidat vejce nebo hladkou mouku, to kdyby nedržely pohromadě. Zbylé knedlíky jsou skvělé opečené s vejci i bez nich.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karlovarské knedlíky

Krupicové knedlíky

Špekové knedlíky

Bramborovošpaldové knedlíky

Česká kuchyně – omáčky a knedlíky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zkousela jsem a jsou opravdu dobre a rychle. Drzi i bez vejce.
Obrazek uzivatele
Zkusil jsem to a kompletně se mi rozvařilo...
Obrazek uzivatele
Dobrý den, pane Houdku, moc nás mrzí, že se knedlíky nepovedly :-(. My s nimi zatím měli jen dobré zkušenosti, ale ani to samozřejmě nezaručuje 100% úspěšnost. Možná to mohlo být bramborami :-(. Věříme, že jste použil správný varný typ, ale když jsou příliš "nové", nemusí se knedlíky asi podařit ani s nimi. Držíme palce, ať se příště podaří na výbornou, redakce Apetitu

Přidat komentář