Co ke špekovým knedlíkům? Osmažená cibulka s opečeným bůčkem a kysané zelí z nich učiní nezapomenutelný zážitek.
Suroviny
Postup
V hlubší pánvi na oleji dozlatova osmahněte bůček.
Přisypte kostičky pečiva a důkladně opečte dozlatohněda a dokřupava.
Vysypte do mísy a přelijte mlékem s prošlehanými vejci. Osolte, přidejte muškátový květ a petrželku.
Posypte třetinou mouky a promíchejte – směs by se měla spojit. Pokud zůstává tekutá, přisypte mouku, ale rozhodně ji nemusíte spotřebovat všechnu. Promíchejte a mokrýma rukama tvarujte koule o velikosti pomeranče. Knedlíky odkládejte na pracovní plochu.
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, knedlíky zlehka obalte v mouce a vhazujte je do vody.
Vařte dvacet až pětadvacet minut – jakmile vyplavou, vytáhněte jeden, překrojte ho, otestujte, zda je uvařený, a pak vylovte ostatní.
Hotové knedlíky propíchněte vidličkou, aby z nich vyšla pára. Podávejte s dušeným kysaným zelím a dozlatova osmaženou cibulkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 35 nejlepších příloh ke svatomartinské huse: Pro milovníky tradic knedlíky, odvážnějším lokše, pečené brambory nebo dýňové pyré(35 receptů )
- Domácí kysané zelí krok za krokem: Jak si připravit vitamínovou bombu a v jakých pokrmech ji využít?(74 receptů )
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů )
- 20x slané knedlíky pro každého(15 receptů )
- 60 nejlepších receptů s kysaným zelím: Tradiční jídla, která si zamilujete(60 receptů )