0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špekové knedlíky s kysaným zelím

spekove knedliky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Špekové knedlíky s kysaným zelím

4.1 / 5. Počet hodnocení: 84
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10633 kcal
Bílkoviny 379 g
Sacharidy 1143 g
Tuky 399 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Knedlíky s voňavým bůčkem podávejte s osmaženou cibulkou a kysaným zelím.

Suroviny

olej 2 PL
bůček 750 g
uzený, na kostičky
rohlíky 20 ks
na kostičky
vejce 4 ks
velká
mléko 750 ml
mouka pšeničná polohrubá 300 g
nebo hladká
sůl
muškátový květ špetka
petrželka hrst
nasekaná
olej

Postup

1

V hlubší pánvi na oleji dozlatova osmahněte bůček.

2

Přisypte kostičky pečiva a důkladně opečte dozlatohněda a dokřupava.

3

Vysypte do mísy a přelijte mlékem s prošlehanými vejci. Osolte, přidejte muškátový květ a petrželku.

4

Posypte třetinou mouky a promíchejte – směs by se měla spojit. Pokud zůstává tekutá, přisypte mouku, ale rozhodně ji nemusíte spotřebovat všechnu. Promíchejte a mokrýma rukama tvarujte koule o velikosti pomeranče. Knedlíky odkládejte na pracovní plochu.

5

Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, knedlíky zlehka obalte v mouce a vhazujte je do vody.

6

Vařte dvacet až pětadvacet minut – jakmile vyplavou, vytáhněte jeden, překrojte ho, otestujte, zda je uvařený, a pak vylovte ostatní.

7

Hotové knedlíky propíchněte vidličkou, aby z nich vyšla pára.

Podávejte s dušeným kysaným zelím a dozlatova osmaženou cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit