0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špekové knedlíky s kysaným zelím

spekove knedliky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Špekové knedlíky s kysaným zelím

4.1 / 5. Počet hodnocení: 84
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10633 kcal
Bílkoviny 379 g
Sacharidy 1143 g
Tuky 399 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Knedlíky s voňavým bůčkem podávejte s osmaženou cibulkou a kysaným zelím.

Suroviny

olej 2 PL
bůček 750 g
uzený, na kostičky
rohlíky 20 ks
na kostičky
vejce 4 ks
velká
mléko 750 ml
mouka pšeničná polohrubá 300 g
nebo hladká
sůl
muškátový květ špetka
petrželka hrst
nasekaná
olej

Postup

1

V hlubší pánvi na oleji dozlatova osmahněte bůček.

2

Přisypte kostičky pečiva a důkladně opečte dozlatohněda a dokřupava.

3

Vysypte do mísy a přelijte mlékem s prošlehanými vejci. Osolte, přidejte muškátový květ a petrželku.

4

Posypte třetinou mouky a promíchejte – směs by se měla spojit. Pokud zůstává tekutá, přisypte mouku, ale rozhodně ji nemusíte spotřebovat všechnu. Promíchejte a mokrýma rukama tvarujte koule o velikosti pomeranče. Knedlíky odkládejte na pracovní plochu.

5

Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, knedlíky zlehka obalte v mouce a vhazujte je do vody.

6

Vařte dvacet až pětadvacet minut – jakmile vyplavou, vytáhněte jeden, překrojte ho, otestujte, zda je uvařený, a pak vylovte ostatní.

7

Hotové knedlíky propíchněte vidličkou, aby z nich vyšla pára.

Podávejte s dušeným kysaným zelím a dozlatova osmaženou cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit