Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špekové knedlíky s kysaným zelím
spekove knedliky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Špekové knedlíky s kysaným zelím

4/5 Počet hodnocení: 107
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10495 kcal
Bílkoviny 379 g
Sacharidy 1151 g
Tuky 385 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co ke špekovým knedlíkům? Osmažená cibulka s opečeným bůčkem a kysané zelí z nich učiní nezapomenutelný zážitek. 

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
na kostičky
na kostičky
vejce 4 ks
mléko 750 ml
sůl
petrželka hrst
nasekaná
olej

Postup

1

V hlubší pánvi na oleji dozlatova osmahněte bůček.

2

Přisypte kostičky pečiva a důkladně opečte dozlatohněda a dokřupava.

3

Vysypte do mísy a přelijte mlékem s prošlehanými vejci. Osolte, přidejte muškátový květ a petrželku.

4

Posypte třetinou mouky a promíchejte – směs by se měla spojit. Pokud zůstává tekutá, přisypte mouku, ale rozhodně ji nemusíte spotřebovat všechnu. Promíchejte a mokrýma rukama tvarujte koule o velikosti pomeranče. Knedlíky odkládejte na pracovní plochu.

5

Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, knedlíky zlehka obalte v mouce a vhazujte je do vody.

6

Vařte dvacet až pětadvacet minut – jakmile vyplavou, vytáhněte jeden, překrojte ho, otestujte, zda je uvařený, a pak vylovte ostatní.

7

Hotové knedlíky propíchněte vidličkou, aby z nich vyšla pára. Podávejte s dušeným kysaným zelím a dozlatova osmaženou cibulkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

AD
Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce
  • Zajímavosti

Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce

Přemýšlíte, co připravit rodině k obědu nebo večeři, a nechce se vám stát hodiny v kuchyni? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept na kuřecí nudličky v hořčičné omáčce, ke kterým si kromě pečených brambor můžete udělat třeba rýži, těstoviny...