0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špekové knedlíky s kysaným zelím

spekove knedliky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Špekové knedlíky s kysaným zelím

4.1/5 Počet hodnocení: 101
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10633 kcal
Bílkoviny 379 g
Sacharidy 1143 g
Tuky 399 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Knedlíky s voňavým bůčkem podávejte s osmaženou cibulkou a kysaným zelím.

Suroviny

olej 2 PL
bůček 750 g
uzený, na kostičky
rohlíky 20 ks
na kostičky
vejce 4 ks
velká
mléko 750 ml
mouka pšeničná polohrubá 300 g
nebo hladká
sůl
muškátový květ špetka
petrželka hrst
nasekaná
olej

Postup

1

V hlubší pánvi na oleji dozlatova osmahněte bůček.

2

Přisypte kostičky pečiva a důkladně opečte dozlatohněda a dokřupava.

3

Vysypte do mísy a přelijte mlékem s prošlehanými vejci. Osolte, přidejte muškátový květ a petrželku.

4

Posypte třetinou mouky a promíchejte – směs by se měla spojit. Pokud zůstává tekutá, přisypte mouku, ale rozhodně ji nemusíte spotřebovat všechnu. Promíchejte a mokrýma rukama tvarujte koule o velikosti pomeranče. Knedlíky odkládejte na pracovní plochu.

5

Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, knedlíky zlehka obalte v mouce a vhazujte je do vody.

6

Vařte dvacet až pětadvacet minut – jakmile vyplavou, vytáhněte jeden, překrojte ho, otestujte, zda je uvařený, a pak vylovte ostatní.

7

Hotové knedlíky propíchněte vidličkou, aby z nich vyšla pára.

Podávejte s dušeným kysaným zelím a dozlatova osmaženou cibulkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč