Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborovošpaldové knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné na 2 šišky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 747 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 95 g
Tuky 22 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hanka Zemanová, autorka biokuchařek, dává přednost nokům a zdravým variacím na knedlíky. „Běžný knedlík se samotný jíst nedá a vařit k němu omáčku a maso mi přijde moc složité, a tak si na českou klasiku raději zajdu do restaurace,“ říká Hanka.
 

Suroviny

varný typ C, uvařených ve slupce a oloupaných
mouka špaldová hrubá 250 g
celozrnná, lze nahradit špaldovou krupicí
sůl 2 ČL
vejce 2 ks

Postup

1

Brambory nastrouhejte najemno a smíchejte je s vejci a solí. Přisypte mouku a z těsta vytvarujte dva válečky.

2

Vařte je ve vroucí osolené vodě (pro lepší vzhled zabalené do čisté utěrky) asi 25 minut.

CHYTRÉ RADY NAVÍC

  • Celozrnnou mouku můžete přidat i do kynutých knedlíků. Housky se dají nahradit ječnými kroupami, pohankou nebo na minikostičky pokrájenou a orestovanou zeleninou.
  • Tenhle knedlík kombinujte s netradičními omáčkami ze zeleniny, hub nebo luštěnin; ke klasickým omáčkám se příliš nehodí.
  • Těsto je univerzální – můžete z něj dělat švestkové knedlíky a sypat je mákem, udělat z nich malinké kulaté knedlíčky nebo šišky, plnit je klasicky masem nebo směsí s uzeným tofu či doplnit špenátem.

Video převzato z TopRecepty.cz

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín