Hanka Zemanová, autorka biokuchařek, dává přednost nokům a zdravým variacím na knedlíky. „Běžný knedlík se samotný jíst nedá a vařit k němu omáčku a maso mi přijde moc složité, a tak si na českou klasiku raději zajdu do restaurace,“ říká Hanka.
Postup
1
Brambory nastrouhejte najemno a smíchejte je s vejci a solí. Přisypte mouku a z těsta vytvarujte dva válečky.
2
Vařte je ve vroucí osolené vodě (pro lepší vzhled zabalené do čisté utěrky) asi 25 minut.
CHYTRÉ RADY NAVÍC
- Celozrnnou mouku můžete přidat i do kynutých knedlíků. Housky se dají nahradit ječnými kroupami, pohankou nebo na minikostičky pokrájenou a orestovanou zeleninou.
- Tenhle knedlík kombinujte s netradičními omáčkami ze zeleniny, hub nebo luštěnin; ke klasickým omáčkám se příliš nehodí.
- Těsto je univerzální – můžete z něj dělat švestkové knedlíky a sypat je mákem, udělat z nich malinké kulaté knedlíčky nebo šišky, plnit je klasicky masem nebo směsí s uzeným tofu či doplnit špenátem.
Video převzato z TopRecepty.cz
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x slané knedlíky pro každého(15 receptů )