0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborovošpaldové knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné na 2 šišky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 747 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 95 g
Tuky 22 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hanka Zemanová, autorka biokuchařek, dává přednost nokům a zdravým variacím na knedlíky. „Běžný knedlík se samotný jíst nedá a vařit k němu omáčku a maso mi přijde moc složité, a tak si na českou klasiku raději zajdu do restaurace,“ říká Hanka.
 

Suroviny

brambory 500 g
varný typ C, uvařených ve slupce a oloupaných
mouka špaldová hrubá 250 g
celozrnná, lze nahradit špaldovou krupicí
sůl 2 ČL
vejce 2 ks

1 Brambory nastrouhejte najemno a smíchejte je s vejci a solí. Přisypte mouku a z těsta vytvarujte dva válečky.

2 Vařte je ve vroucí osolené vodě (pro lepší vzhled zabalené do čisté utěrky) asi 25 minut.

CHYTRÉ RADY NAVÍC

  • Celozrnnou mouku můžete přidat i do kynutých knedlíků. Housky se dají nahradit ječnými kroupami, pohankou nebo na minikostičky pokrájenou a orestovanou zeleninou.
  • Tenhle knedlík kombinujte s netradičními omáčkami ze zeleniny, hub nebo luštěnin; ke klasickým omáčkám se příliš nehodí.
  • Těsto je univerzální – můžete z něj dělat švestkové knedlíky a sypat je mákem, udělat z nich malinké kulaté knedlíčky nebo šišky, plnit je klasicky masem nebo směsí s uzeným tofu či doplnit špenátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč