0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Konfitované kachní stehno s jablečným zelím a s perníkovými knedlíky

Konfitované kachní stehno s jablečným zelím a s perníkovými knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Konfitované kachní stehno s jablečným zelím a s perníkovými knedlíky

4.3 / 5. Počet hodnocení: 51
Více než hodinu Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11793 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 219 g
Tuky 1135 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kachní stehno pomalu pečené v sádle získá neskutečnou chuť a konzistenci. Jen ho musíte dát do trouby ráno, abyste ho v poledne měli na talíři.

Suroviny

sádlo 1 kg
kachní sádlo nebo vepřové
cibule 1 ks
na čtvrtky
česnek 1 stroužek
tymián 1 snítka
čerstvý
sůl
vývar kuřecí 500 ml
mouka pšeničná hladká ½ PL
Na zelí
polovina menší hlávky
sůl
krupicový cukr 1 PL
kmín 1 ČL
jablko 200 g
červené, nakrájené na nudličky (nebo plátky)
citronová šťáva
na dochucení
Na knedlíky
housky 200 g
starší žemle
perník 200 g
na strouhání
mléko 250 ml
mouka pšeničná hrubá 40 g
vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
máslo 20 g

Postup

1

V menším pekáčku rozpusťte sádlo, vložte celá očištěná a osolená kachní stehna, přidejte cibuli, stroužek lehce rozmáčknutého česneku a tymián.

2

Vložte do trouby předehřáté na 120 ºC na asi 4 hodiny; sádlo musí lehce probublávat. Až je maso měkké (musí se skoro rozsýpat), opatrně ho vyndejte a sádlo přeceďte.

3

Přecezenou cibuli s česnekem dejte do hrnce a postavte ji na oheň. Zaprašte hladkou moukou, osmahněte, zalijte vývarem, rozmíchejte a provařte asi 30 minut. Pak vzniklou šťávu přeceďte přes jemné síto a dochuťte solí.

4

Zelí nakrouhejte, dejte do kastrolu, osolte, posypte cukrem a kmínem. Mírně podlijte vodou a duste doměkka. Vmíchejte jablka, už jen prohřejte a dochuťte citronovou šťávou.

5

Na knedlíky rozkrájejte žemle a perník na kostičky. Zvlhčete je mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a nechte nasáknout; trvá to asi 20 minut.

6

Poté vmíchejte mouku a sníh ušlehaný z bílků. Těsto naneste na navlhčený ubrousek a vytvarujte do šišky. Ubrousek zabalte a po obou koncích zavažte nití – nejdřív těsně u těsta, potom ještě o 1 cm dále.

7

Knedlík v ubrousku vložte do vařící osolené vody, pak ztlumte oheň a vařte zvolna 5 minut. Potom rozstřihněte nitě blíž u těsta, knedlík obraťte a vařte ještě 20 minut.

8

Kachní stehna podávejte se zelím a knedlíkem, přelitá šťávou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč