Rakouská oblast Hochkönig je skutečným rájem lyžařů — a také milovníků poctivé kuchyně. Ještě než se zastavíte v jedné z tamějších, zasněžených chat, abyste ochutnali jejich poklady, zkuste si připravit kopřivový knedlík s rajčátky u sebe doma.
Postup
Kopřivy či špenát spaříme, lehce vymačkáme a nakrájíme nadrobno. Vsypeme do mísy a přidáme zbylé ingredience. Necháme nasáknout a promícháme. Tvarujeme knedlíky a vaříme je v páře cca 10 minut.
V pánvi rozehřejeme olej a vsypeme rajčátka. Osolíme, opepříme a zvolna opékáme. Když začnou pukat a pouštět šťávu, přidáme do pánve sušená rajčata, krátce orestujeme a přilijeme víno. Necháme zvolna odvařit. Servírujeme s knedlíky a parmazánem.
NĚCO NAVÍC Pokud chcete omáčky více, nebo intenzivnější chuť, přilijte s vínem do pánve i rajčatovou passatu. Omáčku můžete lehce dochutit cukrem anebo vinným octem.