Kopřivové knedlíky s restovanými rajčaty

Komerční sdělení
Kopřivové knedlíky s restovanými rajčátky
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Kopřivové knedlíky s restovanými rajčaty

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3825 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 288 g
Tuky 245 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rakouská oblast Hochkönig je skutečným rájem lyžařů — a také milovníků poctivé kuchyně. Ještě než se zastavíte v jedné z tamějších, zasněžených chat, abyste ochutnali jejich poklady, zkuste si připravit kopřivový knedlík s rajčátky u sebe doma.

Suroviny

kopřiva 100 g
nebo špenát
pečivo 250 g
bílé, nakrájené na kostičky
mléko 100 ml
sýr
horský, nastrouhaný nahrubo
mouka pšeničná hladká 1 PL
se solí
parmazán
na podávání
Na restovaná rajčata
olivový olej
rajčata cherry 500 g
sůl a pepř
sušená rajčata 10
kusů v oleji, okapaných a nakrájených na kostičky
víno bílé 100 ml

Postup

1

Kopřivy či špenát spaříme, lehce vymačkáme a nakrájíme nadrobno. Vsypeme do mísy a přidáme zbylé ingredience. Necháme nasáknout a promícháme. Tvarujeme knedlíky a vaříme je v páře cca 10 minut.

2

V pánvi rozehřejeme olej a vsypeme rajčátka. Osolíme, opepříme a zvolna opékáme. Když začnou pukat a pouštět šťávu, přidáme do pánve sušená rajčata, krátce orestujeme a přilijeme víno. Necháme zvolna odvařit. Servírujeme s knedlíky a parmazánem.

3

NĚCO NAVÍC Pokud chcete omáčky více, nebo intenzivnější chuť, přilijte s vínem do pánve i rajčatovou passatu. Omáčku můžete lehce dochutit cukrem anebo vinným octem.

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit