0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kopřivové knedlíky s restovanými rajčaty

AD
Kopřivové knedlíky s restovanými rajčátky
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Kopřivové knedlíky s restovanými rajčaty

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3825 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 288 g
Tuky 245 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rakouská oblast Hochkönig je skutečným rájem lyžařů — a také milovníků poctivé kuchyně. Ještě než se zastavíte v jedné z tamějších, zasněžených chat, abyste ochutnali jejich poklady, zkuste si připravit kopřivový knedlík s rajčátky u sebe doma.

Suroviny

kopřiva 100 g
nebo špenát
pečivo 250 g
bílé, nakrájené na kostičky
mléko 100 ml
sýr
horský, nastrouhaný nahrubo
mouka pšeničná hladká 1 PL
se solí
parmazán
na podávání
Na restovaná rajčata
olivový olej
rajčata cherry 500 g
sůl a pepř
sušená rajčata 10
kusů v oleji, okapaných a nakrájených na kostičky
víno bílé 100 ml

Postup

1

Kopřivy či špenát spaříme, lehce vymačkáme a nakrájíme nadrobno. Vsypeme do mísy a přidáme zbylé ingredience. Necháme nasáknout a promícháme. Tvarujeme knedlíky a vaříme je v páře cca 10 minut.

2

V pánvi rozehřejeme olej a vsypeme rajčátka. Osolíme, opepříme a zvolna opékáme. Když začnou pukat a pouštět šťávu, přidáme do pánve sušená rajčata, krátce orestujeme a přilijeme víno. Necháme zvolna odvařit. Servírujeme s knedlíky a parmazánem.

3

NĚCO NAVÍC Pokud chcete omáčky více, nebo intenzivnější chuť, přilijte s vínem do pánve i rajčatovou passatu. Omáčku můžete lehce dochutit cukrem anebo vinným octem.

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč