Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kopřivové knedlíky s restovanými rajčaty
AD
Kopřivové knedlíky s restovanými rajčátky
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Kopřivové knedlíky s restovanými rajčaty

4.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3825 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 288 g
Tuky 245 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rakouská oblast Hochkönig je skutečným rájem lyžařů — a také milovníků poctivé kuchyně. Ještě než se zastavíte v jedné z tamějších, zasněžených chat, abyste ochutnali jejich poklady, zkuste si připravit kopřivový knedlík s rajčátky u sebe doma.

Suroviny

kopřiva 100 g
nebo špenát
pečivo 250 g
bílé, nakrájené na kostičky
mléko 100 ml
horský, nastrouhaný nahrubo
na podávání
Na restovaná rajčata
olivový olej
rajčata cherry 500 g
sůl a pepř
sušená rajčata 10
kusů v oleji, okapaných a nakrájených na kostičky

Postup

1

Kopřivy či špenát spaříme, lehce vymačkáme a nakrájíme nadrobno. Vsypeme do mísy a přidáme zbylé ingredience. Necháme nasáknout a promícháme. Tvarujeme knedlíky a vaříme je v páře cca 10 minut.

2

V pánvi rozehřejeme olej a vsypeme rajčátka. Osolíme, opepříme a zvolna opékáme. Když začnou pukat a pouštět šťávu, přidáme do pánve sušená rajčata, krátce orestujeme a přilijeme víno. Necháme zvolna odvařit. Servírujeme s knedlíky a parmazánem.

3

NĚCO NAVÍC Pokud chcete omáčky více, nebo intenzivnější chuť, přilijte s vínem do pánve i rajčatovou passatu. Omáčku můžete lehce dochutit cukrem anebo vinným octem.

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...