Masové koblížky

Komerční sdělení
Masové koblížky
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Masové koblížky

3.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Na cca 20 koblížků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3833 kcal
Bílkoviny 190 g
Sacharidy 453 g
Tuky 126 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete Alpy a jejich tradiční dobroty? Teď je právě ta ideální chvíle připravit si vyhlášené masové koblížky, specialitu ze Salcburska.

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 500 g
droždí 42 g
cukr 20 g
krupicový
máslo 30 g
měkké
mléko 250 ml
slivovice 60 ml
(nebo jakýkoliv jiný šnaps)
slunečnicový olej
na smažení
cibule 3
nakrájené nadrobno
uzené maso 750 g
nakrájené nadrobno
kmín 1 PL
sůl
máslo 50 g

Postup

1

Suroviny na těsto (až po olej) dáme vykynout do mísy, vyhněteme v hladké těsto a necháme zhruba hodinu na teplém místě vykynout.

Kromě alpských vrcho žete objevovat kulinářské zajímavosti

 

2

Na náplň rozehřejeme v hrnci máslo, vsypeme cibuli, uzerné maso a opékáme, aby cibule zesklovatěla a voda, kterou uzené pustí, se odvařila. Přisypeme kmín, česnek, petrželku, osolíme a ještě chvíli zvolna opékáme. Odstavíme a necháme zchladnout.

3

Vykynuté těsto vyválíme na sílu 1-2 cm a vykrájíme kolečka o průměru zhruba 5-7cm. Kraje každého kolečka prsty zploštíme a doprostřed dáme 2-3 lžičky náplně. Zabalíme a hotové koblížky rozložíme na plech a necháme ještě 20 minut vykynout.

4

Smažíme dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit