Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
AD
Masové koblížky
ZDROJ: APETIT
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Na cca 20 koblížků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3833 kcal
Bílkoviny 190 g
Sacharidy 453 g
Tuky 126 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete Alpy a jejich tradiční dobroty? Teď je právě ta ideální chvíle připravit si vyhlášené masové koblížky, specialitu ze Salcburska.

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 500 g
cukr 20 g
krupicový
měkké
mléko 250 ml
slivovice 60 ml
(nebo jakýkoliv jiný šnaps)
slunečnicový olej
na smažení
nakrájené nadrobno
nakrájené nadrobno
kmín 1 PL
sůl

Postup

1

Suroviny na těsto (až po olej) dáme vykynout do mísy, vyhněteme v hladké těsto a necháme zhruba hodinu na teplém místě vykynout.

Kromě alpských vrcho žete objevovat kulinářské zajímavosti

 

2

Na náplň rozehřejeme v hrnci máslo, vsypeme cibuli, uzerné maso a opékáme, aby cibule zesklovatěla a voda, kterou uzené pustí, se odvařila. Přisypeme kmín, česnek, petrželku, osolíme a ještě chvíli zvolna opékáme. Odstavíme a necháme zchladnout.

3

Vykynuté těsto vyválíme na sílu 1-2 cm a vykrájíme kolečka o průměru zhruba 5-7cm. Kraje každého kolečka prsty zploštíme a doprostřed dáme 2-3 lžičky náplně. Zabalíme a hotové koblížky rozložíme na plech a necháme ještě 20 minut vykynout.

4

Smažíme dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín