0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
AD
Masové koblížky
ZDROJ: APETIT
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Na cca 20 koblížků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3833 kcal
Bílkoviny 190 g
Sacharidy 453 g
Tuky 126 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete Alpy a jejich tradiční dobroty? Teď je právě ta ideální chvíle připravit si vyhlášené masové koblížky, specialitu ze Salcburska.

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 500 g
droždí 42 g
cukr 20 g
krupicový
máslo 30 g
měkké
mléko 250 ml
slivovice 60 ml
(nebo jakýkoliv jiný šnaps)
slunečnicový olej
na smažení
cibule 3
nakrájené nadrobno
nakrájené nadrobno
kmín 1 PL
sůl
máslo 50 g

Postup

1

Suroviny na těsto (až po olej) dáme vykynout do mísy, vyhněteme v hladké těsto a necháme zhruba hodinu na teplém místě vykynout.

Kromě alpských vrcho žete objevovat kulinářské zajímavosti

 

2

Na náplň rozehřejeme v hrnci máslo, vsypeme cibuli, uzerné maso a opékáme, aby cibule zesklovatěla a voda, kterou uzené pustí, se odvařila. Přisypeme kmín, česnek, petrželku, osolíme a ještě chvíli zvolna opékáme. Odstavíme a necháme zchladnout.

3

Vykynuté těsto vyválíme na sílu 1-2 cm a vykrájíme kolečka o průměru zhruba 5-7cm. Kraje každého kolečka prsty zploštíme a doprostřed dáme 2-3 lžičky náplně. Zabalíme a hotové koblížky rozložíme na plech a necháme ještě 20 minut vykynout.

4

Smažíme dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč