Milujete Alpy a jejich tradiční dobroty? Teď je právě ta ideální chvíle připravit si vyhlášené masové koblížky, specialitu ze Salcburska.
Postup
Suroviny na těsto (až po olej) dáme vykynout do mísy, vyhněteme v hladké těsto a necháme zhruba hodinu na teplém místě vykynout.
Kromě alpských vrcholů můžete objevovat kulinářské zajímavosti
Na náplň rozehřejeme v hrnci máslo, vsypeme cibuli, uzerné maso a opékáme, aby cibule zesklovatěla a voda, kterou uzené pustí, se odvařila. Přisypeme kmín, česnek, petrželku, osolíme a ještě chvíli zvolna opékáme. Odstavíme a necháme zchladnout.
Vykynuté těsto vyválíme na sílu 1-2 cm a vykrájíme kolečka o průměru zhruba 5-7cm. Kraje každého kolečka prsty zploštíme a doprostřed dáme 2-3 lžičky náplně. Zabalíme a hotové koblížky rozložíme na plech a necháme ještě 20 minut vykynout.
Smažíme dozlatova.