Pinzgauské sýrové nočky

Komerční sdělení
Pinzgauské sýrové nočky
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Pinzgauské sýrové nočky

5 / 5. Počet hodnocení: 2
4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2855 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 336 g
Tuky 119 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete ochutnat něco speciálního, díky čemu si budete připadat jako na dovolené v zasněžených Alpách? Máme pro vás jeden lahodný tip.

Suroviny

sýr 130 g
pinzgauzský pivní
sýr 120 g
pinzgauzský pivní
mouka pšeničná hrubá 350 g
mouka pšeničná hladká 100 g
sůl
pepř bílý
mletý
muškátový květ
množství o jednom strouhnutí
vejce 2
máslo g
ghí 40 g
vývar hovězí 4 PL
pažitka
nasekaná

Postup

1

Sýry nakrájíme na jemné kostičky a smícháme dohromady. Dáme vařit do velkého hrnce osolenou vodu a pustíme se do přípravy nočků: v míse promícháme metlou oba druhy mouky, sůl a pepř, muškátový oříšek a postupně přiléváme vlažnou vodu – každá mouka saje jinak a možná nebude potřeba všechna tekutina. Vařečkou zamícháme. Do mísy vyklepneme vejce a spojíme vařečkou do těsta konzistence zhruba jako na halušky.

2

Pomocí síta na špecle nebo na halušky protlačujeme těsto do vařící osolené vody, promícháme vařečkou.

 

3

Zatímco se nočky vaří, na pánvi rozehřejeme 40 g běžného másla a všechno přepuštěné máslo a na tuku opékáme nakrájenou cibuli dozlatova. Jakmile nočky vyplavou, scedíme je a přidáme do pánve k cibulce, kam také vsypeme všechen sýr. Jemně promícháme, aby se sýr začal rozpouštět a obalil nočky. Na zjemnění přidáme vývar a znovu promícháme. Ve vedlejším kastrolku rozehřejeme zbylé máslo a přelijeme jím nočky, až to zasyčí. Posypeme pažitkou a ihned podáváme.

 

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit