Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pinzgauské sýrové nočky

AD
Pinzgauské sýrové nočky
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Pinzgauské sýrové nočky

5/5 Počet hodnocení: 2
4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2855 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 336 g
Tuky 119 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete ochutnat něco speciálního, díky čemu si budete připadat jako na dovolené v zasněžených Alpách? Máme pro vás jeden lahodný tip.

Suroviny

sýr 130 g
pinzgauzský pivní
sýr 120 g
pinzgauzský pivní
mouka pšeničná hrubá 350 g
sůl
pepř bílý
mletý
množství o jednom strouhnutí
ghí 40 g
vývar hovězí 4 PL
pažitka
nasekaná

Postup

1

Sýry nakrájíme na jemné kostičky a smícháme dohromady. Dáme vařit do velkého hrnce osolenou vodu a pustíme se do přípravy nočků: v míse promícháme metlou oba druhy mouky, sůl a pepř, muškátový oříšek a postupně přiléváme vlažnou vodu – každá mouka saje jinak a možná nebude potřeba všechna tekutina. Vařečkou zamícháme. Do mísy vyklepneme vejce a spojíme vařečkou do těsta konzistence zhruba jako na halušky.

2

Pomocí síta na špecle nebo na halušky protlačujeme těsto do vařící osolené vody, promícháme vařečkou.

 

3

Zatímco se nočky vaří, na pánvi rozehřejeme 40 g běžného másla a všechno přepuštěné máslo a na tuku opékáme nakrájenou cibuli dozlatova. Jakmile nočky vyplavou, scedíme je a přidáme do pánve k cibulce, kam také vsypeme všechen sýr. Jemně promícháme, aby se sýr začal rozpouštět a obalil nočky. Na zjemnění přidáme vývar a znovu promícháme. Ve vedlejším kastrolku rozehřejeme zbylé máslo a přelijeme jím nočky, až to zasyčí. Posypeme pažitkou a ihned podáváme.

 

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč