Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pinzgauské sýrové nočky
AD
Pinzgauské sýrové nočky
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Pinzgauské sýrové nočky

5/5 Počet hodnocení: 3
4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2855 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 336 g
Tuky 119 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete ochutnat něco speciálního, díky čemu si budete připadat jako na dovolené v zasněžených Alpách? Máme pro vás jeden lahodný tip.

Suroviny

sýr 130 g
pinzgauzský pivní
sýr 120 g
pinzgauzský pivní
mouka pšeničná hrubá 350 g
sůl
pepř bílý
mletý
množství o jednom strouhnutí
ghí 40 g
vývar hovězí 4 PL
pažitka
nasekaná

Postup

1

Sýry nakrájíme na jemné kostičky a smícháme dohromady. Dáme vařit do velkého hrnce osolenou vodu a pustíme se do přípravy nočků: v míse promícháme metlou oba druhy mouky, sůl a pepř, muškátový oříšek a postupně přiléváme vlažnou vodu – každá mouka saje jinak a možná nebude potřeba všechna tekutina. Vařečkou zamícháme. Do mísy vyklepneme vejce a spojíme vařečkou do těsta konzistence zhruba jako na halušky.

2

Pomocí síta na špecle nebo na halušky protlačujeme těsto do vařící osolené vody, promícháme vařečkou.

 

3

Zatímco se nočky vaří, na pánvi rozehřejeme 40 g běžného másla a všechno přepuštěné máslo a na tuku opékáme nakrájenou cibuli dozlatova. Jakmile nočky vyplavou, scedíme je a přidáme do pánve k cibulce, kam také vsypeme všechen sýr. Jemně promícháme, aby se sýr začal rozpouštět a obalil nočky. Na zjemnění přidáme vývar a znovu promícháme. Ve vedlejším kastrolku rozehřejeme zbylé máslo a přelijeme jím nočky, až to zasyčí. Posypeme pažitkou a ihned podáváme.

 

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...