Rádi se při svých zimních dovolených v Alpách zastavujete v horských salaších nebo rustikálních chatách, abyste ochutnali favority z nabídky salcburské kuchyně? V oblasti Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn jistojistě dostanete výtečný liškový guláš, který si však bez problémů můžete připravit i sami doma.
Suroviny
Postup
Lišky zprudka orestujeme na lžíci másla a vyndáme z pánve.
Do pánve dáme zbylé máslo a necháme na něm zesklovatět cibulku. Přidáme protlak, česnek a zaprášíme mletou paprikou, hladkou moukou a kmínem. Krátce orestujeme, podlijeme vínem a necháme odvařit. Přilijeme vývar, smetanu ke šlehání a promícháme. Necháme 5–10 minut provařit. Vrátíme lišky, odstavíme, vmícháme zakysanou smetanu a dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme petrželkou.
NA KNEDLÍKY: Nejprve nakrájíme chléb nebo rohlíky na plátky a přelijeme ohřátým mlékem. Necháme odstát a nasáknout. Cibuli necháme zesklovatět na másle.
K pečivu vmícháme sůl, pepř, špetku muškátového oříšku, petrželku, vejce a zesklovatělou cibuli. Dobře promícháme. Pomoučněnýma rukama vytvarujeme libovolně velké knedlíky: těsto dobře stlačíme a vytvarujeme z něj kuličky. Vaříme je nejlépe v páře cca 15 minut (v závislosti na velikosti). Podáváme s liškovým gulášem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Guláš pro každého: z masa, brambor, hub i ryb(24 receptů )