0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Liškový guláš

AD
Liškový guláš
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Liškový guláš

4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3699 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 366 g
Tuky 177 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rádi se při svých zimních dovolených v Alpách zastavujete v horských salaších nebo rustikálních chatách, abyste ochutnali favority z nabídky salcburské kuchyně? V oblasti Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn jistojistě dostanete výtečný liškový guláš, který si však bez problémů můžete připravit i sami doma.

Suroviny

lišky 1 kg
máslo 2 PL
cibule g
nakrájená nadrobno
rajčatový protlak PL
česnek 1 stroužek
drcený
paprika mletá sladká 2 PL
mletá
mouka pšeničná hladká 2 PL
kmín 1 špetka
drcený
vývar 250 ml
hovězí nebo zeleninový
sůl a pepř
petrželka 1 hrst
hladkolistá, na ozdobení
Na houskové knedlíky
chleba 500 g
nebo rohlíky
mléko 500 ml
cibule 1
nakrájená na drobno
máslo 1 ČL
na pánev
muškátový květ 1 špetka
petrželka svazek
lístky otrhané a nasekané
prošlehaná

Postup

1

Lišky zprudka orestujeme na lžíci másla a vyndáme z pánve.

2

Do pánve dáme zbylé máslo a necháme na něm zesklovatět cibulku. Přidáme protlak, česnek a zaprášíme mletou paprikou, hladkou moukou a kmínem. Krátce orestujeme, podlijeme vínem a necháme odvařit. Přilijeme vývar, smetanu ke šlehání a promícháme. Necháme 5–10 minut provařit. Vrátíme lišky, odstavíme, vmícháme zakysanou smetanu a dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme petrželkou.

3

NA KNEDLÍKY: Nejprve nakrájíme chléb nebo rohlíky na plátky a přelijeme ohřátým mlékem. Necháme odstát a nasáknout. Cibuli necháme zesklovatět na másle.

4

K pečivu vmícháme sůl, pepř, špetku muškátového oříšku, petrželku, vejce a zesklovatělou cibuli. Dobře promícháme. Pomoučněnýma rukama vytvarujeme libovolně velké knedlíky: těsto dobře stlačíme a vytvarujeme z něj kuličky. Vaříme je nejlépe v páře cca 15 minut (v závislosti na velikosti). Podáváme s liškovým gulášem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč