Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kynuté houskové knedlíky
Kynuté houskové knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kynuté houskové knedlíky

3.9/5 Počet hodnocení: 44
Do hodiny Snadné Na 3 menší šišky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2607 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 478 g
Tuky 27 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kynuté houskové knedlíky jsou univerzální příloha k tradičním českým omáčkám i pečenému masu a drůbeži, dobře totiž sají. Milujeme je ale i opékané jako knedlíky s vejci. Řada začínajících kuchařů má z přípravy knedlíků velký respekt, ale s dobrým receptem budete zaručeně slavit úspěch a sklízet ovace. 

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 500 g
sůl 1 špetka
vejce 1 ks
mléko 250 ml
housky 2 ks
na kostičky

Postup

1

V míse smíchejte mouku, špetku soli, vejce, rozdrobené droždí, špetku cukru a vlažné mléko. Nechte asi 5 minut odpočívat. Pak uhněťte měkké těsto, přidejte kostičky housky a nechte na teplém místě hodinu kynout.

2

Vytvarujte 3 šišky a vařte je v osolené vroucí vodě 18 minut; v polovině vaření knedlíky otočte. Vyjměte je a po celé délce propíchejte špejlí; vyjde z nich pára.

NĚCO NAVÍC
Dokonalosti dosáhnete, když hotové knedlíky lehce potřete sádlem. Budou po něm krásně vonět a dobře chutnat.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín