Kynuté houskové knedlíky jsou univerzální příloha k tradičním českým omáčkám i pečenému masu a drůbeži, dobře totiž sají. Milujeme je ale i opékané jako knedlíky s vejci. Řada začínajících kuchařů má z přípravy knedlíků velký respekt, ale s dobrým receptem budete zaručeně slavit úspěch a sklízet ovace.
Suroviny
Postup
V míse smíchejte mouku, špetku soli, vejce, rozdrobené droždí, špetku cukru a vlažné mléko. Nechte asi 5 minut odpočívat. Pak uhněťte měkké těsto, přidejte kostičky housky a nechte na teplém místě hodinu kynout.
Vytvarujte 3 šišky a vařte je v osolené vroucí vodě 18 minut; v polovině vaření knedlíky otočte. Vyjměte je a po celé délce propíchejte špejlí; vyjde z nich pára.
NĚCO NAVÍC
Dokonalosti dosáhnete, když hotové knedlíky lehce potřete sádlem. Budou po něm krásně vonět a dobře chutnat.