Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí s koprovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 66
Do dvou hodin Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2529 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 93 g
Tuky 170 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční česká kuchyně je zpět na výsluní. Uvařit dobrou koprovku je umění, ale náš recept vám úspěch zaručí. Pokud si stále na hovězí s koprovou omáčkou netroufáte, pomůže vám přiložený videorecept, který vás provedeme krok za krokem. Uvaříte tu nejlepší koprovou omáčku, jakou jste kdy jedli.

NÁŠ TIP: PŘIPRAVTE SI NAPŘÍKLAD I KOPROVOU OMÁČKU PODLE NAŠEHO VIDEO RECEPTU

 
Skryt pre seznam

Suroviny

loupaná plec, žebro či krk
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
kousek
sůl
mléko 200 ml
ocet 1 ČL
až 2 ČL
kopr 1 svazek
k podávání

Postup

1

V hrnci přiveďte k varu litr vody s pokrájenou zeleninou a vložte maso. Osolte a vařte přiklopené doměkka asi 1 hodinu. Maso musí být potopené, proto občas přilévejte vodu. Měkké maso vyjměte a uchovejte horké.

2

Vývar přeceďte a odměřte 500 ml. Zeleninu už nebudete potřebovat.

3

V hrnci na másle zpěňte mouku, až zesvětlá, tuto jíšku zalijte studeným mlékem a dobře rozšlehejte. Přilijte vývar a vařte asi 10 minut.

4

Přidejte smetanu, osolte, podle chuti mírně přikyselte a ještě asi 2 minuty vařte. Je-li omáčka příliš hustá, zřeďte ji vývarem.

5

Opláchnutý kopr otrhejte od tuhých stonků a nakrájejte najemno. Vmíchejte do omáčky a vypněte. Plátky masa s knedlíkem na talíři přelijte koprovou omáčkou a podávejte.

Něco navíc: Kdo to má rád, může omáčku podle chuti přisladit špetkou cukru.

Rada šéfkuchaře: Hovězí zadní se na tenhle způsob přípravy příliš nehodí, po dlouhém vaření by bylo příliš tuhé a suché. V každém případě ale kupujte maso z mladého býka. Když maso vložíte do horké vody, rychle se zatáhne a zůstane šťavnaté. Kopr přidávejte do omáčky až těsně před dokončením, aby jeho chuť zůstala intenzivní.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

10.11.2009 09:21
Dělala jsem tuto omáčku už několikrát, je opravdu výborná. Bohužel posledně se mi stalo to, že původně hustá omáčka mi do večera úplně zřídla do zcela tekuté konzistence. Vůbec netuším, proč. Můžete mi někdo poradit?

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...