Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Korejské hovězí s paprikami
Korejské hovězí s paprikami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Korejské hovězí s paprikami

4.5/5 Počet hodnocení: 15
Do 45 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3040 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 299 g
Tuky 123 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle rychlý výlet do Asie budete s chutí podnikat zas a znova! Korejské hovězí s paprikami promění vaši domácnost v luxusní asijskou restauraci. Nakupte suroviny, rozpalte pánev a vrhněte se do díla. Recept vás povede krok za krokem...

Související recepty

Suroviny

sójová omáčka 170 ml
med 4 PL
tekutý
zázvor (čerstvý) 1,5 cm
nastrouhaný najemno
česnek 2 stroužky
prolisovaný
sezamový olej 2 ČL
z pražených sezamových semínek
lze nahradit jiným rostlinným olejem
nejlépe různých barev, nakrájená na proužky
flank steak nakrájený na nudličky proti vláknu
jarní cibulka 4 ks
nakrájené na proužky
sezamová semínka
pražená, na posypání
NA SEZAMOVOU RÝŽI
rýže jasmínová 1 hrnek
sezamový olej 1 PL
sezamová semínka 2 PL
nasucho opražené

Postup

1

V misce společně prošlehejte sójovou omáčku, med, gochujang, zázvor, česnek a sezamový olej.

2

Ve velké pánvi nebo ve woku rozpalte 1 lžíci arašídového oleje. V oleji prudce osmahněte papriky, pak ztlumte trochu žár a opékejte asi 5 minut, aby změkly. Pak vyjměte a dejte stranou.

3

Zvyšte plamen a do pánve přilijte zbylou lžíci oleje. Na horkém oleji zprudka opečte maso, trvá to asi 2–3 minuty.

4

Potom přilijte připravenou směs sójové omáčky a dalších přísad a přiveďte ji k varu. Pak ztlumte oheň a vařte zhruba 3–5 minut, aby omáčka zhoustla a obalila maso.

5

Vraťte do pánve papriky a prohřívejte společně ještě 1 minutu.

6

Na rýži rozehřejte v hrnci sezamový olej a vsypte rýži. Míchejte asi minutu, aby se každé zrnko obalilo a rýže se rozvoněla.

7

Pak zalijte vroucí vodou (na jeden hrnek rýže potřebujete cca 1,5 hrnku horké vody), osolte, promíchejte, zakryjte poklicí a při nízké teplotě duste cca 15 minut.

8

Rýži načechrejte vidličkou a vmíchejte do ní opražená sezamová semínka.

9

Hovězí s paprikami podávejte se sezamovou rýží, ozdobené proužky jarní cibulky a posypané opraženými semínky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Komentáře

29.01.2020 14:42

Dobrý den, dovoluji si reagovat na předešlý příspěvek - myslím, že volba uvádění času jak přípravy, tak samotného vaření, je výborná volba. Za sebe mohu říci, že je tento způsob velmi nápomocný a každý přece může reálně odhadnou dle své zdatnosti, jak dlouho mu vaření bude nejspíše trvat. Takže za mě (a myslím, že nejen), prosím, nechat takto! :-)

29.01.2020 15:52

Dobrý den, Lucie moc děkujeme za pozitivní zpětnou vazbu. :-) Vycházíme při zadávání receptů z toho, jakým způsobem se udává čas na přípravu v našem mateřském časopisu Apetit, kde jsou čtenáři na tento způsob zvyklí. Jsme moc rádi, že vám to tak také vyhovuje a doufáme, že spolu s vámi i většině ostatních uživatelů našeho webu, ale jsme otevření i jiným názorům. :-)

29.01.2020 22:37

Za málo:-) Jen mi to nedalo, musela jsem reagovat, protože to "rozdělení" opravdu považuji za velké plus (například když si člověk dělá "přípravu" na večeři dopředu apod...). A jen dodám, že jsem dlouholetou předplatitelkou tištěné verze, mám všechna čísla, všechny kuchařky z "klasické" Edice Apetit, a i přesto využívám často web:-) Takže díky a jen tak dál!

28.01.2020 13:58

Buďte alespoň trochu reální v těch časech, 20 minut je prostě holý nesmysl, ledaže vám někdo všechno nakrájí, připraví rozpálí pánev atp...

29.01.2020 11:54

Dobrý den, Leoši,
je pravda, že 20 minut na přípravu vyžaduje opravdu rychlého kuchaře, který umí očistit a nakrájet zeleninu skutečně bleskově. Proto jsou uváděné časy vždy pouze orientační. Občas býváme v tomto směru asi až příliš optimističtí, protože naši foodstylisté, kteří pro nás recepty při focení připravují, jsou zdatní profesionálové a práce jim jde ohromně od ruky. :-)
20 minut není ovšem čas na uvaření celého jídla, nýbrž pouze na přípravu surovin, tedy v případě tohoto receptu oloupání a nastrouhání zázvoru, oloupání a nadrcení česneku (pokud máte lis na česnek je to méně než minuta :-) ), nakrájení paprik a masa, což se podle našeho názoru stihnout dá. Zbylý čas je pak určen k samotnému vaření, které by mělo být velmi rychlé. Takže celkový čas přípravy bude 35 minut (uznáváme, že i takový čas může být pro někoho šibeniční, proto doporučujeme přizpůsobit odhad času podle svých sil).
Tím, že uvádíme zvlášť čas na přípravu (tedy krájení, loupání, onalování, míchání těsta apod.) a zvlášť čas na samotné vaření/smažení/pečení/dušení apod., mohou být naše recepty trochu matoucí, protože nikde nemáme uveden celkový čas. Uvažujeme o změně, ale vzhledem k množství receptů, které na stránce máme, nevíme, zda je to reálné.

Apetit magazín