Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Korejské hovězí s paprikami

Tenhle rychlý výlet do Asie budete s chutí podnikat zas a znova!

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4 porce
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Maso Asijská

Ingredience

    • 170 ml sójové omáčky
    • 3–4 lžíce tekutého medu
    • 1 lžíce korejské chilli pasty gochujang
    • 1,5 cm zázvoru, nastrouhaného najemno
    • 2 stroužky česneku, prolisovaného
    • 2 lžičky sezamového oleje z pražených sezamových semínek
    • 2 lžíce arašídového nebo jiného rostlinného oleje
    • 4 papriky, nejlépe různých barev, nakrájené na proužky
    • 600 g flank steaku, nakrájeného na nudličky proti vláknu
    • 4 jarní cibulky, nakrájené na proužky
    • pražená sezamová semínka na posypání

    NA SEZAMOVOU RÝŽI

    • 1 hrnek jasmínové rýže
    • 1 lžíce sezamového oleje
    • 2 lžíce nasucho opražených sezamových semínek

Příprava jídla

1 V misce společně prošlehejte sójovou omáčku, med, gochujang, zázvor, česnek a sezamový olej. Ve velké pánvi nebo ve woku rozpalte 1 lžíci arašídového oleje. V oleji prudce osmahněte papriky, pak ztlumte trochu žár a opékejte asi 5 minut, aby změkly. Pak vyjměte a dejte stranou.

2 Zvyšte plamen a do pánve přilijte zbylou lžíci oleje. Na horkém oleji zprudka opečte maso, trvá to asi 2–3 minuty. Potom přilijte připravenou směs sójové omáčky a dalších přísad a přiveďte ji k varu. Pak ztlumte oheň a vařte zhruba 3–5 minut, aby omáčka zhoustla a obalila maso. Vraťte do pánve papriky a prohřívejte společně ještě 1 minutu.

3 Na rýži rozehřejte v hrnci sezamový olej a vsypte rýži. Míchejte asi minutu, aby se každé zrnko obalilo a rýže se rozvoněla. Pak zalijte vroucí vodou (na jeden hrnek rýže potřebujete cca 1,5 hrnku horké vody), osolte, promíchejte, zakryjte poklicí a při nízké teplotě duste cca 15 minut. Rýži načechrejte vidličkou a vmíchejte do ní opražená sezamová semínka.

4 Podávejte se sezamovou rýží, ozdobené proužky jarní cibulky a posypané opraženými semínky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s kurkumou a uzeným kuřetem

Špagetová dýně zapečená se sýrem

Těstoviny s karamelizovanou cibulí

Vepřový stroganoff

Recept jako suvenýr

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Buďte alespoň trochu reální v těch časech, 20 minut je prostě holý nesmysl, ledaže vám někdo všechno nakrájí, připraví rozpálí pánev atp...
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Leoši,
je pravda, že 20 minut na přípravu vyžaduje opravdu rychlého kuchaře, který umí očistit a nakrájet zeleninu skutečně bleskově. Proto jsou uváděné časy vždy pouze orientační. Občas býváme v tomto směru asi až příliš optimističtí, protože naši foodstylisté, kteří pro nás recepty při focení připravují, jsou zdatní profesionálové a práce jim jde ohromně od ruky. :-)
20 minut není ovšem čas na uvaření celého jídla, nýbrž pouze na přípravu surovin, tedy v případě tohoto receptu oloupání a nastrouhání zázvoru, oloupání a nadrcení česneku (pokud máte lis na česnek je to méně než minuta :-) ), nakrájení paprik a masa, což se podle našeho názoru stihnout dá. Zbylý čas je pak určen k samotnému vaření, které by mělo být velmi rychlé. Takže celkový čas přípravy bude 35 minut (uznáváme, že i takový čas může být pro někoho šibeniční, proto doporučujeme přizpůsobit odhad času podle svých sil).
Tím, že uvádíme zvlášť čas na přípravu (tedy krájení, loupání, onalování, míchání těsta apod.) a zvlášť čas na samotné vaření/smažení/pečení/dušení apod., mohou být naše recepty trochu matoucí, protože nikde nemáme uveden celkový čas. Uvažujeme o změně, ale vzhledem k množství receptů, které na stránce máme, nevíme, zda je to reálné.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, dovoluji si reagovat na předešlý příspěvek - myslím, že volba uvádění času jak přípravy, tak samotného vaření, je výborná volba. Za sebe mohu říci, že je tento způsob velmi nápomocný a každý přece může reálně odhadnou dle své zdatnosti, jak dlouho mu vaření bude nejspíše trvat. Takže za mě (a myslím, že nejen), prosím, nechat takto! :-)
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Lucie moc děkujeme za pozitivní zpětnou vazbu. :-) Vycházíme při zadávání receptů z toho, jakým způsobem se udává čas na přípravu v našem mateřském časopisu Apetit, kde jsou čtenáři na tento způsob zvyklí. Jsme moc rádi, že vám to tak také vyhovuje a doufáme, že spolu s vámi i většině ostatních uživatelů našeho webu, ale jsme otevření i jiným názorům. :-)
Obrazek uzivatele
Za málo:-) Jen mi to nedalo, musela jsem reagovat, protože to "rozdělení" opravdu považuji za velké plus (například když si člověk dělá "přípravu" na večeři dopředu apod...). A jen dodám, že jsem dlouholetou předplatitelkou tištěné verze, mám všechna čísla, všechny kuchařky z "klasické" Edice Apetit, a i přesto využívám často web:-) Takže díky a jen tak dál!

Přidat komentář