Hovězí stroganoff je klasika. Vepřová verze je méně náročná a trochu zelenější díky pórku.
Suroviny
Postup
Ve velké pánvi rozpalte máslo a poduste na něm pórek, cca 2–3 minuty, dokud nezměkne.
Vyjměte z pánve a dejte stranou. Pak v uvolněné pánvi opečte dozlatova houby a také vyjměte a dejte stranou.
Nakrájené maso osolte a opepřete.
Přidejte do pánve olivový olej a opečte na něm maso dozlatova, zaprašte paprikou a opékejte ještě další minutu (maso se musí rychle zatáhnout, a ne dusit, případně tedy maso opečte nadvakrát).
Přilijte víno a nechte tekutinu malou chvilku redukovat.
Mezitím společně prošlehejte obě smetany s hořčicí.
Přidejte k masu a vraťte do pánve houby a pórek. Vařte asi 2 minuty, dokud omáčka mírně nezhoustne.
Posypte nasekaným estragonem nebo petrželkou, případně ještě dochuťte solí a pepřem.
Ihned podávejte s přílohou podle své volby – hodí se rýže, široké nudle, šťouchané brambory nebo jen bageta.
Komentáře
Velmi rychly a chutny recept. Uz sme ho robili niekolko krat, urcite sa zaradi medzi nase pravidelne a oblubene.