Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagetová dýně zapečená se sýrem

Znáte špagetovou dýni? Ne? Tak to musíte rychle napravit. Je totiž báječná!

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4 porce
Doba přípravy: Do 10 minut
PT45M
Pečení 0:45
Zelenina

Ingredience

    • 2 menší špagetové dýně
    • 250 ml smetany na vaření
    • 4 lžíce bazalkového pesta + k podávání
    • 1 lžička sušeného oregana
    • 260 g mraženého listového špenátu, povoleného a dobře vyždímaného
    • 125 g ricotty
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • špetka chilli vloček nebo podle chuti
    • 150 g nastrouhaného gruyèru (nebo jiného tvrdého, chuťově výrazného sýra)
    • 100 g nastrouhané mozzarelly
    • čerstvý tymián nebo oregano na ozdobení

Příprava jídla

1 Rozpalte troubu na 220°C. Špagetové dýně rozřízněte napůl (pozor, jde to ztuha, můžete si pomoci tak, že dýni vložíte na 3 minuty do mikrovlnné trouby, kde mírně změkne) a vydlabejte semínka.

2 V míse smíchejte smetanu, pesto, povolený a vyždímaný špenát a ricottu. Ochuťte solí, pepřem a chilli vločkami. Nakonec vmíchejte 100 g nastrouhaného gruyèru (nebo jiného sýra) a polovinu nastrouhané mozzarelly.

3 Všechny 4 poloviny dýně vložte do nižšího pekáčku řeznou stranou nahoru, osolte je a opepřete. Zbytek gruyèru rozprostřete do vydlabaných středů, pak na dýně rovnoměrně navrstvěte mix smetany, pesta, špenátu a sýrů. Povrch posypte zbytkem mozzarelly. Zakryjte pekáček volně alobalem a vložte do trouby.

4 Pečte 20 minut, pak sundejte alobal a pečte další 20 minut, dokud není dužina dýní měkká a sýr zlatavý a bublající.

Vyjměte, nechte 5 minut stát, pak vidličkou rozrušte dužinu tak, aby vznikly charakteristické třásně (špagety) a dužina se promíchala se sýrovou náplní. Posypte tymiánem nebo oreganem a podávejte s dalším pestem na případné pokapání.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s kurkumou a uzeným kuřetem

Těstoviny s karamelizovanou cibulí

Vepřový stroganoff

Korejské hovězí s paprikami

Jak děti naučit jíst více zeleniny?

REKLAMA

Přidat komentář