Tahle večeře je sice skromná, ale ohromně lahodná!
Postup
1
V hrnci se širším dnem rozehřejte máslo a olivový olej a vsypte cibuli. Na pomalejším plameni opékejte cibuli a každých zhruba 10 minut zamíchejte, dokud cibule nezkaramelizuje. Celý proces trvá asi 40 minut, cibule se nesmí dělat příliš rychle, aby se nespálila. Na závěr přisypte oregano a sůl, přidejte balzamikový ocet a promíchejte.
2
Mezitím uvařte těstoviny v osolené vodě, slijte je a vsypte do mísy. Přidejte karamelizovanou cibuli a promíchejte, pokud je to třeba, přidejte ještě trochu olivového oleje. Posypte vydatně parmazánem a čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )
- Jak vařit ze zásob: 24 kreativních receptů pro každý den(24 receptů )