Tahle večeře je sice skromná, ale ohromně lahodná!
Suroviny
máslo
1
PL
olivový olej
1
PL
cibule
3
ks
střední, na tenká půlkolečka
oregano
1
ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
balzamikový ocet
2
PL
těstoviny
360
g
krátké těstoviny (casarecce, penne)
nastrouhaný, podle chuti
1 V hrnci se širším dnem rozehřejte máslo a olivový olej a vsypte cibuli. Na pomalejším plameni opékejte cibuli a každých zhruba 10 minut zamíchejte, dokud cibule nezkaramelizuje. Celý proces trvá asi 40 minut, cibule se nesmí dělat příliš rychle, aby se nespálila. Na závěr přisypte oregano a sůl, přidejte balzamikový ocet a promíchejte.
2 Mezitím uvařte těstoviny v osolené vodě, slijte je a vsypte do mísy. Přidejte karamelizovanou cibuli a promíchejte, pokud je to třeba, přidejte ještě trochu olivového oleje. Posypte vydatně parmazánem a čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak vařit ze zásob: 24 kreativních receptů pro každý den(24 receptů)
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů)