Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s karamelizovanou cibulí

Tahle večeře je sice skromná, ale ohromně lahodná!

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT40M
Vaření 0:40
Těstoviny

Ingredience

    • 1 lžíce másla
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 3 střední cibule, na tenká půlkolečka
    • 1 lžička sušeného oregana
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce balzamikového octa
    • 360 g krátkých těstovin (casarecce, penne)
    • nastrouhaný parmazán podle chuti

Příprava jídla

1 V hrnci se širším dnem rozehřejte máslo a olivový olej a vsypte cibuli. Na pomalejším plameni opékejte cibuli a každých zhruba 10 minut zamíchejte, dokud cibule nezkaramelizuje. Celý proces trvá asi 40 minut, cibule se nesmí dělat příliš rychle, aby se nespálila. Na závěr přisypte oregano a sůl, přidejte balzamikový ocet a promíchejte.

2 Mezitím uvařte těstoviny v osolené vodě, slijte je a vsypte do mísy. Přidejte karamelizovanou cibuli a promíchejte, pokud je to třeba, přidejte ještě trochu olivového oleje. Posypte vydatně parmazánem a čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s kurkumou a uzeným kuřetem

Špagetová dýně zapečená se sýrem

Vepřový stroganoff

Korejské hovězí s paprikami

REKLAMA

Přidat komentář