0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s karamelizovanou cibulí

Těstoviny s karamelizovanou cibulí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s karamelizovanou cibulí

4.2/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1682 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 214 g
Tuky 58 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle večeře je sice skromná, ale ohromně lahodná!

Suroviny

máslo 1 PL
olivový olej 1 PL
cibule 3 ks
střední, na tenká půlkolečka
oregano 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
balzamikový ocet 2 PL
těstoviny 360 g
krátké těstoviny (casarecce, penne)
nastrouhaný, podle chuti

1 V hrnci se širším dnem rozehřejte máslo a olivový olej a vsypte cibuli. Na pomalejším plameni opékejte cibuli a každých zhruba 10 minut zamíchejte, dokud cibule nezkaramelizuje. Celý proces trvá asi 40 minut, cibule se nesmí dělat příliš rychle, aby se nespálila. Na závěr přisypte oregano a sůl, přidejte balzamikový ocet a promíchejte.

2 Mezitím uvařte těstoviny v osolené vodě, slijte je a vsypte do mísy. Přidejte karamelizovanou cibuli a promíchejte, pokud je to třeba, přidejte ještě trochu olivového oleje. Posypte vydatně parmazánem a čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč