Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kotleta se šťouchanými bramborami a kapustičkami

Pokud máte vůči růžičkové kapustě stále předsudky, vyzkoušejte je jako součást přílohy ke kotletě. Uvidíte, že nakonec si půjdete i přidat! 

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    • 600 g brambor, oloupaných a nakrájených na menší kostky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 250 g kapustiček, nakrájených příčně na 5 mm plátky
    • 50 g másla
    • 4 vepřové kotlety
    • 1 lžíce olivového oleje
    • klínky citronu k podávání

    NA OCHUCENÉ MÁSLO

    • 100 g změklého másla
    • 3 lžičky jablečného octa
    • 2 lžičky dijonské horčice
    • 1 lžička tymiánu
    • 1/2 lžičky čerstvě drceného pepře

Příprava jídla

1 Brambory povařte v nepřilnavém rendlíku ve vroucí osolené vodě 6-7 minut. Přidejte kapustičky a vařte další 2-3 minut, aby brambory změkly. Sceďte a vraťte do rendlíku, přidejte máslo, osolte a opepřete a nahrubo rozšťouchejte šťouchadlem na brambory či vidličkou. Na středním ohni opékejte za občasného protřesení asi 5-6 minut, aby směs zkřupavěla a byla osmahnutá.

2 Ve velké pánvi rozehřejte lžíci oleje na středním až silném ohni a za občasného obrácení opečte kotlety dozlatova tak, aby byly propečené (8-10 minut). 

3 Ve velkém kamenném či porcelánovém hmoždíři utřete na hladkou pastu máslo a všechny přísady na ně. 

4 Kotlety podávejte s bramborami s kapustičkami, klínky citronu a máslem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kapustičky opékané na pánvi

Chlebíček kapustičky, cizrna & sýr akawi

Polévka ze sladké cibule a kapustiček

Zapečené kapustičky v krémové omáčce

Pikantní zasmahnuté kapustičky

Kapustičky s jalovcovou polevou

Masové koule se schovanými kapustičkami

Těstoviny se slaninou a kapustičkami

Kapustičky - 6 receptů, které si zamilujete!

Královna zimních záhonů

REKLAMA

Přidat komentář